Προς πλήρη απαγόρευση η εισαγωγή εξωτικών ζώων στην Κύπρο

Συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα της εισαγωγής εξωτικών ζώων στην Κύπρο ζήτησε από το Κόμμα για τα Ζώα ο Υπουργός Γεωργίας. Tην ίδια ώρα, εντολές για έρευνες αναφορικά με την εισαγωγή των τριών Λυγκών στην Κύπρο δίνει ο Υπουργός, σύμφωνα πάντα με το κόμμα.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι το πρωί ο Πρόεδρος του Κυριάκος Κυριάκου συνομίλησε με τον αρμόδιο Υπουργό και συζήτησαν το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την άφιξη

των τριών αιλουροειδών Λύγκα στις εγκαταστάσεις συγκεκριμένης εταιρείας στους Αγίους Τριμιθιάς και τον θάνατο ενός από τους ελέφαντες στον ζωολογικό κήπο Πάφου.

"Από την συζήτηση φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αναχαιτιστεί η κατάσταση όπως εξελίσσεται και για να μην γίνει η Κύπρος ένας απέραντος ζωολογικός

κήπος. Ο Υπουργός ζήτησε να τον βοηθήσουμε στην προσπάθεια έκδοσης διατάγματος, το οποίο θα απαγορεύει εντελώς την οποιαδήποτε εισαγωγή εξωτικών ζώων στην χώρα μας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Κόμμα δεσμεύτηκε εντός δύο ημερών να αποστείλει στον Υπουργό πρόταση επί του συγκεκριμένου. Ο Υπουργός, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενημέρωσε ότι διεξάγονται έρευνες σε σχέση με το θάνατο του ελέφαντα στην Πάφο και δόθηκαν εντολές να γίνουν έρευνες για την εισαγωγή των τριών Λυγκών στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα