Λιμ. Λεμεσού: Προβλήματα και σήμερα για τους μεταφορείς(pic)

Συνεχίζουν τα προβλήματα στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Λεμεσού, όπως δήλωσε πριν από λίγο στο ΚΥΠΕ ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο.

«Δεν έχουν εφαρμοστεί οι αποφάσεις που συμφωνήθηκαν χθες βράδυ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχή Λιμένων υπό της Προεδρία του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη», ανέφερε.

Διαβάστε τι προηγήθηκε χθες: Ένταση στο Λιμάνι Λεμεσού, παράπονα από ΚΕΒΕ

(pics)

Είπε, ακόμη, πως έχει τύχει ενημέρωσης από την εταιρεία, πως παρουσιάζει πρόβλημα το σύστημα που εφαρμόζει και ως εκ τούτου οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων συνεχίζονται.

Έξω από την είσοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων παραμένουν ουρές αρθρωτών οχημάτων, ενώ οι συντεχνιακοί προσπαθούν να διαβουλευθούν με τη διεύθυνση της εταιρείας για να αποφασίσουν τα επόμενα τους βήματα.

Απέκοψαν το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων οι μεταφορείς

Απέκοψαν, με τα αρθρωτά τους οχήματα, την είσοδο και έξοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate οι μεταφορείς, όπως αναφέρεται στο ΚΥΠΕ.

Αυτή τη στιγμή, αντιπροσωπεία των μεταφορέων τρέιλερ Α και της ΠΟΒΕΚ μεταβαίνει στα γραφεία της εταιρείας για διαβούλευση.

Στο μεταξύ αλυσιδωτές είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς παρατηρούνται, ήδη, ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αποθέματα εταιρειών.

Συνάντηση στις 14.30 θα έχει αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ με τη διεύθυνση της εταιρείας διαχείρισης του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων,
σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην απάμβλυνση των προβλημάτων.

Παράλληλα το ΚΕΒΕ θα ζητήσει τον καθορισμό αύριο συνάντησης με τον Υπουργό Μεταφορών. Υπάρχει πρόοδος, σε σχέση με τις διαδικασίες φορτοεκφορτώσεων, ωστόσο, αυτή δεν είναι ικανοποιητική δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης.

Παράλληλα, κάλεσε την εταιρεία διαχείρισης του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Eurogate ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και τόνισε
ότι πρέπει να ληφθούν, αμέσως, επιπρόσθετα μέτρα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα