Πρωτοβουλία Κ. Μαυρίδη: Το Ευρωκοινοβούλιο τιμά τους επαγγελματίες υγείας

Οι επαγγελματίες υγείας της Κύπρου, οι οποίοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, την μάχη της πρώτης γραμμής ενάντια στην πανδημία θα τιμηθούν σε εκδήλωση που διοργανώνεται, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ - S&D). Η εκδήλωση φιλοδοξεί να καταθέσει την ευγνωμοσύνη της κυπριακής κοινωνίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αφοσίωση

των επαγγελματιών υγείας στον άνθρωπο.

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, στις 7:00 μ.μ., στην υπαίθρια αίθουσα του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας, στην παλαιά Λευκωσία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. David Sassoli από τις Βρυξέλλες. Θα τιμηθούν μέσω εκπροσώπων τους, διάφορες επαγγελματικές ομάδες/τομείς των τριών Διευθύνσεων των δημόσιων Γενικών Νοσοκομείων της Κύπρου, για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους ενάντια στην πανδημία και θα προβληθούν φωτογραφίες και σύντομο βίντεο για το έργο τους.  

Όπως αναφέρει ο κ. Μαυρίδης, «η συμβολή των επαγγελματιών υγείας των δημόσιων νοσοκομείων της Κύπρου στην μάχη της πρώτης γραμμής κατά της πανδημίας ήταν και παραμένει ανεκτίμητη και καθοριστική. Ως κοινωνία και ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλουμε να τιμήσουμε αυτούς τους επαγγελματίες, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου τους προς την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης υγείας και ζωής».

Keywords
Τυχαία Θέματα