Πρωτοβουλία για συνάθροιση και δικτύωση νεαρών Κυπρίων της Βρετανίας

Μια νέα πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο να φέρει κοντά νεαρούς Κύπριους της Βρετανίας, με τίτλο #WeAreUKCypriots, ανακοίνωσαν ο γνωστός Βρετανοκύπριος επιχειρηματίας και επενδυτής Τομ Τουμάζης και η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρωτοβουλία αυτή θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση, που θα διοργανωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία Ευρώπης του δικτύου Bloomberg

στο Σίτι του Λονδίνου, με τη στήριξη της κυπριακής κυβέρνησης.

Το #WeAreUKCypriots θέλει να δημιουργήσει δεσμούς μεταξύ των νεαρών ομογενών «μέσω ιστοριών, ιδεών και συζητήσεων», με την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου να προσφέρει την ευκαιρία για ομιλίες, συζητήσεις και δικτύωση.

Παρόντες θα είναι 200 νεαροί Κύπριοι, οι οποίοι θα ακούσουν ομιλίες από Κύπριους και Βρετανούς πολιτικούς, αλλά και από μέλη της παροικίας, μικρότερων και μεγαλύτερων ηλικιών, που θα μοιραστούν την εμπειρία τους για το πώς κατάφεραν να διακριθούν ο καθένας στον τομέα του, είτε είναι οι επιχειρήσεις και το εμπόριο, είτε η τέχνη ή οι επιστήμες, η πολιτική και η προσφορά προς το δημόσιο καλό.

Ο κ. Τουμάζης, στον οποίο έχει απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος του Μέλους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE), δήλωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία προετοιμαζόταν εδώ και καιρό. «Τώρα που μπορούμε να φέρουμε κοντά ανθρώπους ξανά, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέρα για να καλλιεργήσουμε και να στηρίξουμε τους Κύπριους του αύριο, να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για δικτύωση και να δείξουμε στην επερχόμενη γενιά την τέχνη του δυνατού».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής σημείωσε ότι η λίστα των ομιλητών στην εκδήλωση θα περιλαμβάνει υπουργούς της κυπριακής κυβέρνησης, Βρετανούς βουλευτές και εκπροσώπους διαφόρων τομέων του κοινωνικού βίου. «Οι εμπορικοί, επενδυτικοί και ανθρώπινοι δεσμοί μεταξύ ΗΒ και Κύπρου είναι σήμερα σημαντικότεροι από ποτέ. Είμαι ενθουσιασμένος να δω πώς νέες ιδέες που προωθούν αυτούς τους δεσμούς θα αναπτυχθούν με αφετηρία την ημέρα της εκδήλωσης», συμπλήρωσε.

Τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία ανακοίνωσαν επίσης ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος της Βρετανίας Τζον Χριστοδούλου, όπως και η πρώην επικεφαλής του βρετανικού συνδέσμου νομικών ντέιμ Τζάνετ Παρασκευά.

Τη σημασία της εκδήλωσης ανέδειξαν επίσης με δηλώσεις τους η Εμινέ Ιμπραΐμ, δημοτική σύμβουλος στο Χάρινγκεϊ του βορείου Λονδίνου, που είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας, καθώς και οι Πρόεδροι της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρήστος Τιούτον και της ΝΕΠΟΜΑΚ Ην. Βασιλείου Άντριαν Πάτσαλος.

Για όποιον ενδιαφέρεται για συμμετοχή στην εκδήλωση, οι διοργανωτές παραπέμπουν στον εξής σύνδεσμο για μια απλή διαδικασία εγγραφής: weareukcypriots.org.uk

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα