Πρωτοβουλία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού

Πρωτοβουλία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού από τον Invest Cyprus

Η πλατφόρμα «Invest Career», στοχεύει στην αντιστοίχιση επαγγελματιών-εργοδοτών

Ανταποκρινόμενος στην αυξανόμενη ζήτηση για αριθμό νέων θέσεων εργασίας, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) ανακοίνωσε την επίσημη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας «Invest Career», στο πλαίσιο της οποίας Κύπριοι και ξένοι επαγγελματίες μπορούν να αντιστοιχίσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους με υφιστάμενες θέσεις εργασίας, στους τομείς που

τους ενδιαφέρουν.

Η νέα πλατφόρμα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Οργανισμός στις 13 Απριλίου, στη Λευκωσία ενώπιον εκπροσώπων των ΜΜΕ, της Υπουργού Εργασίας, κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, λειτουργών του υπουργείου Εργασίας, και άλλων ενδιαφερομένων.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Μιχάλης Π. Μιχαήλ, εξήγησε ότι η πρωτοβουλία εμπίπτει στο πλαίσιο της προσπάθειας του Οργανισμού να παρέχει συνεχή στήριξη σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό όσα έχει να προσφέρει η Κύπρος. «Η δημοσιονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον για την Κύπρο, το οποίο μεταφράζεται σε συνεχή αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, μεταξύ των πολυάριθμων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου, είναι το ιδιαίτερα ταλαντούχο και εξειδικευμένο εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η εύκολη πρόσβαση που προσφέρει η γεωστρατηγική θέση του νησιού στην παγκόσμια δεξαμενή ανθρώπινου κεφαλαίου. Ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός διεθνών εταιρειών μεταφέρουν τις έδρες τους στη χώρα μας, ενώ πολλές επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εδώ, ανοίγοντας νέα γραφεία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Με τη σειρά της, η Υπουργός Εργασίας, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία του Οργανισμού, τονίζοντας ότι «η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις αλλά και στους νέους μας που βρίσκονται εκτός Κύπρου και αναζητούν εργασία να μπορέσουν να βρουν θέσεις εργασίας και να επανέλθουν στον τόπο τους. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά μας, οι νέοι μας, να μπορέσουν να βρουν δουλειά με οποιονδήποτε τρόπο. Οι προσπάθειες του Υπουργείου και της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας βρήκαν τη βοήθεια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και γι’ αυτό τους ευχαριστώ γι’ άλλη μια φορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πλατφόρμα «Invest Career», εταιρείες και εργοδότες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά εργαλεία αναζήτησης, με τα οποία θα είναι σε θέση να εντοπίσουν και να προσελκύσουν τις καλύτερες επιλογές ανθρώπινου ταλέντου ανά πάσα στιγμή.

Στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η πλατφόρμα παρέχει την ευχέρεια στα μέλη της να χτίζουν το προφίλ τους στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα ακριβείς και άμεσες αντιστοιχίες μεταξύ δυνητικών υποψηφίων εργαζομένων και εργοδοτών. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στις εταιρείες να αναζητούν τους ιδανικούς υποψήφιους εργαζομένους τους όχι μόνο με βάση το πεδίο εξειδίκευσής τους και το επίπεδο των ικανοτήτων τους, αλλά και τον εκτιμώμενο χρόνο μετεγκατάστασής τους στην Κύπρο και τα επιθυμητά επίπεδα απολαβών τους. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της πλατφόρμας «Invest Career» είναι το ότι τα μέλη της θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέες θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν με τις δεξιότητες και το συνολικό προφίλ τους.

Εγγραφή στο «Invest Career»

Κύπριοι και ξένοι επαγγελματίες και εργοδότες μπορούν γίνουν μέλη του «Invest Career» μέσω διαδικτυακής εγγραφής (www.invest.career). Στη συνέχεια, θα τους σταλεί αίτημα επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Με την επιβεβαίωση της εγγραφής τους, θα γίνονται αυτόματα μέλη της πλατφόρμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτοβουλία,protovoulia