Πρωτοφανής απόφαση Δικαστηρίου-Stop στις εκποιήσεις ακινήτων

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας βάζοντας φραγμό στις εκποιήσεις ακινήτων με βάση τη νέα διαδικασία εκποιήσεων.

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας διέταξε την ακύρωση ή και τον παραμερισμό της ειδοποίησης τύπος "Ι" αλλά και την ακύρωση της διαδικασίας εκποίησης όπως αυτή προβλέπεται με βάση τον νέο Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νέα

διαδικασία εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις περιπτώσεις που έχει ήδη εκδοθεί δικαστική απόφαση.

Ο Πρόεδρος εξέτασε κατά πόσο ο ενυπόθηκος δανειστής-Τράπεζα, διατηρεί τη δυνατότητα να επιδιώξει την πώληση του ενυπόθηκου ακινήτου με βάση τη νέα διαδικασία που ψηφίστηκε προσφάτως από τη Βουλή, όταν έχει ήδη εξασφαλιστεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την πώληση του ενυπόθηκου ακινήτου.

Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, σημειώνει μεταξύ άλλων στην απόφασή του: "Παρουσιάζεται ανορθόδοξο, μέχρι και καταχρηστικό, να χρησιμοποιείται διαδικασία που προνοείται σε νομοθέτημα ώστε να επιδιώκεται αποτέλεσμα, η πώληση ενυπόθηκου ακινήτου το οποίο έχει ήδη διατάξει το Δικαστήριο. Οι όποιες ασφαλιστικές δικλίδες, υφίσταντο στο Μέρος VIA προς εξασφάλιση των συμφερόντων του ενυπόθηκου οφειλέτη είναι άτοπο να εξετάζονται και περεταίρω κάθε τέτοια εξέταση είναι αντιφατική και ασεβής προς τη δικαστική απόφαση με την οποία διατάχθηκε η πώληση του ενυπόθηκου ακινήτου."

Την υπόθεση χειρίστηκαν οι κ.κ. Ανδρέας Θ. Μαθηκολώνης και Ανδρέας Κασιανής.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο δικηγόρος Αντρέας Μαθηκολώνης χαρακτήρισε την απόφαση ως ατομική βόμβα και όπως είπε, εγείρεται θέμα ως προς την εγκυρότητα των εκποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα