«Προτιμώ να μην έχουμε καθόλου συμπεράσματα για μετανάστευση...»

Την άποψη ότι η στάση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό έρχεται σε αντίθεση με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ σήμερα το πρωί προσερχόμενος στη Σύνοδο.

«Προτιμώ να μην έχουμε καθόλου συμπεράσματα για τη μετανάστευση, από το να έχουμε άσχημα συμπεράσματα που παραβιάζουν τις Συνθήκες. Δεν είναι αποδεκτό!», δήλωσε ο Ξαβιέ Μπετέλ, σχετικά με τις απαιτήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας

κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Έχουμε ήδη μια απόφαση από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και τώρα ξαναγυρνάνε πίσω εδώ στο Συμβούλιο. Αυτό είναι πρόβλημα», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Οι πολίτες μας περιμένουν μία κοινή θέση από τους 27 για μεταναστευτικό

«Υπήρξε απόφαση με ενισχυμένη πλειοψηφία. Δεν γίνεται να γυρνάμε πίσω και να λέμε δεν συμφωνούμε, γιατί έτσι ο καθένας μας θα άνοιγε μια λίστα με παλιές αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνεί», εξήγησε ο Μπετέλ.

Οι ηγέτες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας δεν δέχονται την απόφαση που ελήφθη με ενισχυμένη πλειοψηφία στις 8 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, σχετικά με την εσωτερική διάσταση της μετανάστευσης και τον Υποχρεωτικό Μηχανισμό Αλληλεγγύης και για το λόγο αυτό εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μπλοκάρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, τα οποία αφορούν την εξωτερική πτυχή της μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα