Πρώτη στο τουρνουά η Εθνική Παίδων

Με πρώτη και αήττητη την Εθνική μας ομάδα των Παίδων ολοκληρώθηκε σήμερα το διεθνές τουρνουά U-17 που φιλοξενήθηκε στα βοηθητικά γήπεδα του Δήμου Αγίας Νάπας.

Το τουρνουά διοργάνωσε η ΚΟΠ με την στήριξη της UEFA και ογδόντα συνολικά ποδοσφαιριστές από τέσσερις χώρες είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν σημαντικές εμπειρίες σε πιο ψηλό βαθμό δυσκολίας αγώνων.

Είναι γεγονός ότι παρακολουθήσαμε πολύ καλά παιχνίδια από τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και οι φιλοξενούμενοι

μας αναχωρούν από την Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο σημερινό φινάλε με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Ουαλίας η Εθνική μας μετά το ισόπαλο 1-1 επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3.

Η Ουαλία άνοιξε το σκορ στο 36’ με τον Ματόντο και η Κύπρος ισοφάρισε με κεφαλιά του Γιάννη Ανδρέου στο 72’.

Στη διαδικασία των πέναλτι σκόραραν οι Λουκά, Καραγιάννης, Κ. Ηλία και Μ. Ιωάννου. Το πέναλτι του Γ. Ανδρέου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των Ουαλών, ενώ ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου απέκρουσε το τρίτο πέναλτι.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Κωνσταντίνου, Μιχαήλ, Ιακώβου (40’ Καραγιάννης), Λεμονάρης, Γενεθλίου (40’ Σεργίου), Τουμάζου (40’ Μ. Ιωάννου), Γερολέμου, Χριστοδούλου (50’ Γ. Ανδρέου), Π. Ανδρέου (50’ Α. Χρυσοστόμου), Κατσαντώνης (64’ Κ. Ηλία), Πικής (40’ Λουκά).

«Μέσα από τη διοργάνωση του τουρνουά βγήκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα πέραν από το κέρδος της εμπειρίας για τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές.

Μπήκαμε στην τακτική της νέας φιλοσοφίας που χάραξε η Ομοσπονδία μας και σίγουρα από παιχνίδι σε παιχνίδι θα υπάρχει βελτίωση και σε αυτό τον τομέα.

Συγχαίρω τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τις επιτυχίες τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να αξιοποιήσουμε το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις υποχρεώσεις της προκριματικής φάσης και σίγουρα μέσα από τέτοιες παρουσίες δικαιολογημένα δημιουργούνται περισσότερες προσδοκίες», ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Πάμπος Πίττας.

Η διαδρομή του τουρνουά

1η αγωνιστική

Κύπρος - Γιβραλτάρ...4-0

Αρμενία - Ουαλία...0-0 (3-2 στα πέναλτι)*

*Σύμφωνα με τον κανονισμό η Αρμενία πήρε δύο βαθμούς και η Ουαλία ένα βαθμό.

2η αγωνιστική

Κύπρος - Αρμενία...6-2

Ουαλία - Γιβραλτάρ...2-0

3η αγωνιστική

Κύπρος Ουαλία…1-1 (4-3 στα πέναλτι)*

Σύμφωνα με τον κανονισμό η Κύπρος παίρνει δύο βαθμούς και η Ουαλία ένα βαθμό.

Αρμενία – Γιβραλτάρ…1-0

Keywords
Τυχαία Θέματα