Πρώτη εξαγωγή εσπεριδοειδών από ψευδοκράτος σε Αζερμπαϊτζάν και Ιράκ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταφορά εσπεριδοειδών από τα κατεχόμενα στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για εντατικοποίηση των εξαγωγών, δήλωσε ο «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων», Χουσεϊν Τσαβούς, λέγοντας ότι μόλις τελειώσει η περίοδος εσοδείας, θα εντατικοποιήσουν τα μέτρα κατά της νόσου του κίτρινου δράκου (citrus greening disease) και οι εξαγωγές θα γίνονται με τρέιλερ ψυγεία και κοντέινερ ψυγεία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σε δηλώσεις του κ. Τσαβούς σε τηλεοπτική

εκπομπή όπου ανακοίνωσε ότι την Κυριακή έγινε η απολύμανση 10 κοντέινερ και σήμερα φορτώθηκαν εσπεριδοειδή στο καράβι.

«Άρχισαν οι μεταφορές μας στο Αζερμπαϊτζάν και στο Ιράκ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και στο θέμα της εισόδου στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας τόσο με απολύμανση όσο και κάνοντας άλλα τεστ», ανέφερε. Οι προσπάθειές τώρα εστιάζονται στην αύξηση του αριθμού των τρέιλερ και κοντέινερ ψυγείων, σημείωσε.

Θέλουν να στείλουν προϊόντα στην Τουρκία από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, πρόσθεσε, λέγοντας ότι καταβάλλουν προσπάθειες να στείλουν εσπεριδοειδή και απευθείας στην αγορά της Ρωσίας με κοντέινερ ψυγεία.

Όπως είπε, διεξήγαγαν συναντήσεις στη «βουλή» για το θέμα αυτό τόσο την περασμένη βδομάδα όσο και χθες. «Μπορεί να γίνει ένα άνοιγμα πάνω σε αυτό το θέμα. Από τη μια θα μειώσουμε το κόστος μας και από την άλλη θα επιτύχουμε τη μεταφορά προϊόντων με βαρύτερο φορτίο», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα