Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Δεν θα πάμε σε πόλεμο για τον Low

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας εργάζεται σκληρά για να φέρει πίσω τον φυγόδικο επιχειρηματία Low Taek Jho, γνωστό και ως Jho Low, για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για τον ρόλο του στο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας 1Malaysia Development Bhd (1MDB), δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Mahathir Mohamad.

Ωστόσο δήλωσε ότι «οι πληροφορίες σχετικά με τον Jho Low δεν είναι εύκολο να αποκτηθούν».

Μου

είπαν ότι μπορεί να κατέχει αρκετά διαβατήρια και (ενδεχομένως) να έχει υποστεί αλλαγές στο πρόσωπό του. (Αλλά) όλα αυτά είναι φήμες».

«Δεν έχουμε αποδείξεις, αλλά θα μπορούσε να συμβεί και αυτό μας δυσκολεύει να τον εντοπίσουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Πρωθυπουργός Mahathir δήλωσε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας θα τον κρατά ενήμερο σχετικά με την αναζήτηση του Low.

Ο αρχηγός της Μαλαισιανής Αστυνομίας, Αμπντούλ Χάμιντ Μπάντορ, δήλωσε ότι οι αρχές πιστεύουν ότι ο Low δεν βρίσκεται στην Κύπρο, αλλά κρύβεται σε μια «απομακρυσμένη χώρα». Δεν αποκάλυψε την εν λόγω χώρα, αλλά εξέφρασε απογοήτευση για την έλλειψη βοήθειας που παρείχε στη Μαλαισία.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Μαλαισία δεν έχει πρόθεση να πάει στον πόλεμο για τον Low.

«Μπορούμε να πάμε στον πόλεμο, αλλά θα χάσουμε τον πόλεμο, θα χάσουμε και τον Jho Low. Έχουμε την επίγνωση ότι δεν είμαστε ισχυρό έθνος. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι καλοί έναντί μας, μερικές φορές δεν είναι», είπε ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα