Πρόθυμη να δώσει 10 χιλιάδες ευρώ σε ΔΕΑ η Κίνα

Ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία Huang Xingyuan υποσχέθηκε χθες Τρίτη να δωρίσει 10.000 ευρώ στην Επιτροπή Αγνοουμένων (CMP).

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinua, ο πρέσωης έκανε την υπόσχεση ενώ επισκέφθηκε το εργαστήριο της ΔΕΑ στην Λευκωσία.

Ο πρεσβευτής ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο ΔΕΑ εργάζεται για να διευθετήσει τις ταφές αγνοουμένων και να κλείσει μακρές περιόδους αγωνίας και αβεβαιότητας για πολλές οικογένειες.

«Η

δωρεά που κάνουμε σήμερα θα είναι το πρώτο βήμα προς τη μελλοντική μας συνεργασία», δήλωσε ο Πρέσβης εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη της Κίνας στις ανθρωπιστικές προσπάθειες της ΔΕΑ.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την επίσκεψη του πρεσβευτή. Ήταν ένα σημαντικό γεγονός για εμάς», δήλωσε στο Xinhua ο Paul-Henri Arni, μέλος του ΟΗΕ της ΔΕΑ.

«Χρειαζόμαστε υποστήριξη, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτική υποστήριξη, έτσι η συνεισφορά της Κίνας θεωρείται πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

Η ΔΕΑ απαρτίζεται από εκπρόσωπο τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, καθώς και τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

Σε ειδική παρουσίαση για τον Κινέζο πρεσβευτή, ο Νέστορας Νέστορος, Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος, εξήγησε πώς η πρώτη φάση της δουλειάς τους είναι η έρευνα, η οποία περιλαμβάνει αναζήτηση πιθανών ταφικών τοποθεσιών, ακολουθούμενες από ανασκαφές. «Έχουμε μια μονάδα γενετικής, υγείας ασφάλειας και την πληροφορική" εξήγησε ο Νέστορας. «Μετά την αναγνώριση, ενημερώνουμε τους συγγενείς τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα