Προθεσμία μέχρι τις 28 Νοεμβρίου σε Μπουλούτα και Φόρο

Προθεσμία ως τις 28 Νοεμβρίου στις 9:00 έδωσε η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Σοφία Χατζηκυριάκου στους κατηγορούμενους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο να παρουσιαστούν ενώπιόν της για παραπομπή της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής στο Κακουργιοδικείο.

Στις 7 Νοεμβρίου, το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ΔΔΔ) ανακοίνωσε την απόφασή του επί του αιτήματος της Δημοκρατίας για αναθεώρηση προηγούμενης απόφασής του, αποδεχόμενο πλήρως τις θέσεις της Δημοκρατίας και επιβεβαιώνοντας ότι παρά τους περιορισμούς για μη σύλληψή τους,

όλοι οι κατηγορούμενοι οφείλουν να παρουσιάζονται ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων και τους κάλεσε όπως εμφανιστούν στις υποθέσεις που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο η Δικαστής έκανε αποδεκτό αίτημα από πλευράς του δικηγόρου των Μπουλούτα και Φόρου Ανδρέα Χαβιαρά όπως δοθεί χρόνος ως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου για την παρουσία τους ενώπιόν της, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν με τη συμμόρφωσή των κατηγορουμένων με τους εγγυητικούς όρους που έθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης για να συνεχιστεί η αναστολή εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαβιαράς ανέφερε ότι μετά την απόφαση του ΔΔΔ, οι πελάτες του τον ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να παρουσιαστούν και ότι το γραφείο του ήρθε σε επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα για να συμφωνηθούν οι όροι που θα επιβληθούν. Ωστόσο, το πρόβλημα προέκυψε χθες, όταν σε επαφή που είχε με το Πρωτοκολλητείο έγινε αντιληπτό ότι τα κυπριακά δικαστήρια δεν αποδέχονται εγγυήσεις από εταιρείες και δεν κατέστη εφικτό να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις εντός ενός απογεύματος.

Ζήτησε 10 μέρες προθεσμία ως τις 28 Νοεμβρίου, οπότε και οι πελάτες του θα είναι έτοιμοι να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου με προσωπική ανάληψη υποχρέωσης για €200.000 είτε παρουσιάζοντας ένα αξιόχρεο φυσικό πρόσωπο ως εγγυητή, ή με τραπεζική εγγύηση ή μετρητά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δεν είχε ένσταση στο αίτημα που έθεσε ο κ. Χαβιαράς για παραχώρηση κάποιου χρόνου. Νοείται, διευκρίνισε, ότι αν το Δικαστήριο εγκρίνει το αίτημα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές πως η αναστολή εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των δύο κατηγορούμενων θα συνεχίσει να ισχύει ως και την ημέρα παρουσίας τους ενώπιον του δικαστηρίου.

Ενημέρωσε παράλληλα το δικαστήριο για τη διαδικασία ενώπιον του διεθνούς σώματος, σημειώνοντας ότι με την απόφασή του το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο τόνισε ότι ουδέποτε εννοούσε πως οι κατηγορούμενοι δεν πρέπει να εμφανίζονται ενώπιον κυπριακών δικαστηρίων.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου εμφανίστηκαν και σήμερα κανονικά στο δικαστήριο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί χειραγώγησης της αγοράς λόγω της μη ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, ως είχαν υποχρέωση, για την απομείωση της υπεραξίας της Λαϊκής την περίοδο 2011, που είχε ως αποτέλεσμα τη φερόμενη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού. Κατηγορούνται, επίσης, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα