Πρόταση για φορολογία ακινήτων απέστειλε στα κόμματα το ΑΚΕΛ

Πρόταση σχετικά με τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας, απέστειλε το ΑΚΕΛ στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, εν όψει της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών που θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Λουκαϊδη.

Σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο πεσόντων, αγνοουμένων και θυμάτων Αγλαντζιωτών κατά την τουρκική εισβολή το 1974 που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «το ΑΚΕΛ

έχει πολλές φορές, δημόσια, εκφράσει την έντονη διαφωνία του για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να επιβάλει ένα ενιαίο οριζόντιο φορολογικό συντελεστή, γεγονός που θα εξυπηρετήσει για μια ακόμα φορά και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, απαλλάσσοντας τους από σημαντικό βάρος που σήμερα καταβάλουν ως φορολογία ακινήτου. Αυτή η πρόταση στρέφεται κατά των μικροϊδιοκτητών και κατά των μεσαίων ιδιοκτητών ακινήτων».

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε ο κ. Λουκαϊδης, έχει ετοιμάσει πρόταση την οποία έχει αποστείλει στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, «με στόχο να πετύχουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να απαλλάξουμε πλήρως τους μικροϊδιοκτήτες ή να απαμβλύνουμε τους μικρούς και τους μεσαίους ιδιοκτήτες την ίδια ώρα που όλες οι κατηγορίες, στα πλαίσια ενός πολλαπλού συντελεστή και όχι ενιαίου, επίσης θα απαλλάσσονται από φορολογία μέσα από σχετική μείωση που θα υπάρξει, δεδομένου ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο εισπρακτικός στόχος», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που εισηγείται το ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το ΑΚΕΛ εισηγείται, «και είναι τροφή προς σκέψη και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο, αν είναι δυνατόν, να διαμορφώσουν κοινή πρόταση για τροπολογία επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου, ώστε οι πρώτες 200 χιλιάδες να απαλλάσσονται για όλους τους ιδιοκτήτες και στην συνέχεια να έχουμε ένα χαμηλό συντελεστή μέχρι τις 350 χιλιάδες και να ακολουθεί αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες».

«Όσο μεγαλύτερη θα είναι η ιδιοκτησία, τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο συντελεστής. Αυτό πιστεύουμε θα μετατρέψει αυτή την φορολογία σε δικαιότερη, προστατεύοντας ή απαμβλύνοντας τους μικροϊδιοκτήτες και τους μεσαίους ιδιοκτήτες και μεταφέροντας μεγαλύτερο βάρος στους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων», πρόσθεσε.

Πολιτικό Γραφείο ΑΚΕΛ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι μετά τις συνεδρίες των κομματικών οργανώσεων βάσης όπου έχουν τοποθετηθεί τα μέλη του κόμματος, γύρω από τις αιτίες της πτώσης στα εκλογικά αποτελέσματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και μετά τις απόψεις που έχουν κατατεθεί δημόσια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, που έχει δημιούργησε το ΑΚΕΛ γι` αυτό τον σκοπό, το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ έχει συζητήσει για την ετοιμασία ολοκληρωμένης εκτίμησης σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών .

«Η εκτίμηση θα περιλαμβάνει πολιτική αποτίμηση, θα περιλαμβάνει αποτίμηση σε ότι αφορά το οργανωτικό τομέα , αλλά και αποτίμηση σε ότι αφορά τα επικοινωνιακά ζητήματα που αφορούσαν τις βουλευτικές εκλογές», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα