Πρόταση γάμου εν μέσω φουκούδων στον εκδρομικό χώρο Πλατανιών (VID)

Οι πολίτες γιόρτασαν δεόντως την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ή αλλιώς το  «Πάσχα του καλοκαιριού», σε ρεπορτάζ του Σίγμα.

Δεκαπενταύγουστος σήμερα, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του χριστιανισμού με χιλιάδες πιστούς να κατακλύζουν τους ιερούς ναούς σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Οι κάτοικοι των πόλεων πήραν τους δρόμους για τα βουνά που είχαν την τιμητική τους αλλά και τις θάλασσες προς αναζήτηση δροσιάς εν μέσω καύσωνα. Οι λάτρεις της φύσης,

για ακόμη μια χρονιά, κατέκλυσαν τους κατασκηνωτικούς χώρους, τηρώντας φυσικά την παράδοση με το ψήσιμο της σούβλας. Άλλοι πάλι ψήφισαν θάλασσα, ενώ υπήρχαν και οι λιγότερο τυχεροί που λόγω υποχρεώσεων παρέμειναν στην Πρωτεύουσα.

Οι επιλογές δύο. Βουνό ή Θάλασσα.

Στα ορεινά θέρετρα, μουσική, τραπέζια και καρέκλες στήθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί με τις φουκούδες να παίρνουν φωτιά  στους εκδρομικούς χώρους. Την τιμητική τους για σήμερα είχαν οι σούβλες και το καλό ποτό. Μια παράδοση που για κάποιους
κρατάει χρόνια.

Από την εορταστική αυτή ημέρα δεν έλειψαν και τα ευχάριστα αφού σήμερα είχαμε και μία πρόταση γάμου. Η κάμερα του Σίγμα κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ έγινε μάρτυρας μιας πρότασης γάμου με την υποψήφια νύφη να μην μπορεί να κρύψει την έκπληξη και τη συγκίνησή της.

Δείτε το απόσπασμα:


Κάποιοι μάλιστα προκειμένου να  εξασφαλίσουν θέση στους εκδρομικούς χώρους, φρόντισαν ν' αφήσουν το αποτύπωμά τους από την προηγούμενη μέρα κάνοντας κράτηση σε συγκερκιμένα παγκάκια.
  
Την ίδια στιγμή ωστόσο που στους εκδρομικούς χώρους επικρατούσε το αδιαχώρητο, πολλοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν να περάσουν την μέρα στις παραθαλάσσιες περιοχές κάτω από τον ιδιαίτερα καυτό ήλιο.

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος» για τα τραπεζάκια σε εκδρομικούς χώρους-Έτσι έκαναν «κράτηση» (pics)

Άδεια η πρωτεύουσα

Υπάρχουν όμως και οι άτυχοι. Αυτοί που είτε λόγω εργασίας είτε αλλων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή οι Πρωτευουσιάνοι δημιουργούσαν ουρές με προορισμό όπου φύγει φύγει.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα