Πρόταση Αβέρωφ για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Τη νομοθετική πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τρίμηνη παράταση στη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο με δόσεις και ευνοϊκούς όρους, συζήτησαν σε έντονο κλίμα τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Στην πλειοψηφία τους τα κόμματα εξέφρασαν επιφυλάξεις, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση ενδεχομένως να αφήσει ανοικτό παράθυρο στη νομοθεσία, με αποτέλεσμα, να επωφελούνται άτομα που δεν υπέβαλαν έγκαιρα τις φορλογικές τους δηλώσεις για το έτος 2015. Λόγο για προσπάθεια φορολογικής αμνηστίας έκανε

ο Γιώργος Περδίκης.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε ότι τα μέλη της επιτροπής οικονομικών ερμηνεύουν λανθασμένα την πρόταση του. Επισήμανε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα εκπρόθεσμής χρήσης των ρυθμίσεων, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση την περιορίζει.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν από τον βοηθό έφορο φορολογίας Σωτήρη Μαρκίδη, μέχρι στιγμής υπήρξαν 2750 ρυθμίσεις που αφορούν συνολικά 78 εκ. ευρώ, από τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν 62 εκ, ενώ τα υπόλοιπα 16 εκ. αφορούν εκπτώσεις. Από το σύνολο των ρυθμίσεων οι 2200 αφορούν εφάπαξ αποπληρωμή φορολογικών οφειλών συνολικού ύψους 57 εκ. Αναμένεται να εισπραχθούν τα 43 εκ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες πριν επανέλθει εκ νέου στην αρμόδια επιτροπή για συνέχιση της συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα