Προτάσεις επιχειρηματικότητας από τον Αντρέα Παπαχαραλάμπους

Τους άξονες της πολιτικής του για την επιχειρηματικότητα, ανέπτυξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Αντρέας Παπαχαραλάμπους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σήμερα στη Λεωφόρο Τσερίου.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους έστειλε μήνυμα στήριξης προς τους δημότες της περιοχής ότι θα διεκδικήσει από τη θέση του Δημάρχου, αν οι πολίτες τον εκλέξουν με την ψήφο τους, την αναβάθμιση της περιοχής.

Είπε ότι η Λεωφόρος Τσερίου βρίσκεται σε απαράδεκτη λειτουργική κατάσταση ενώ η ζωή των κατοίκων δυσχεραίνεται λόγω της μη ύπαρξης ικανοποιητικών χώρων στάθμευσης, της δυσχερούς κίνησης πεζών, ποδηλατών

και ΑΜΕΑ, της έλλειψης τοπιοτέχνησης και των στενών πεζοδρομίων που δημιουργούν μια αφιλόξενη εικόνα δρόμου, που επιτρέπει αυξανόμενες ταχύτητες για τους οδηγούς.

'Εθεσε τρεις προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές: να τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα ο ανασχεδιασμός της Λεωφόρου Τσερίου, με τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων, ώστε να καταστεί εφικτή η αναβάθμιση του δρόμου, να τεθούν πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση του σχεδιασμού σε μερικούς μήνες και να ολοκληρωθεί το σύστημα όμβριων υδάτων.

Για τη θεματική της επιχειρηματικότητας υποστήριξε ότι «τα βλέμματά μας είναι στη στήριξή της καθώς και στην προώθηση της καινοτομίας, με στόχο την αναζωογόνηση και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας» και δεσμεύτηκε για δημιουργία Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, μέσα από την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, ημερίδων και συνεδρίων, καθώς και εξατομικευμένη συμβουλευτική προς επιχειρήσεις και ιδιώτες του Δήμου και δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας, όπου θα φιλοξενηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για χρονικό διάστημα ως 18 μηνών.

Επίσης προτείνει, σημείωσε, την απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη Νέων Επιχειρήσεων που ιδρύονται από Νέους ως 35 ετών, για περίοδο 3 ετών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, ο Δήμος θα στοχεύσει σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας του αναπτυξιακού και επιχειρησιακού σχεδιασμού στη διαδικασία επιχορήγησης και οικονομικής αυτοτέλειας των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ανάπλαση του πυρήνα του παλιού Στροβόλου και το σχεδιασμό ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αναγέννησης και ανάπλασης της πόλης που θα οδηγήσει και στην κοινωνική και οικονομική αναζωογόνηση κάθε γωνιάς και κάθε γειτονιάς της πόλης.

Επίσης ο κ. Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανασχεδιασμό εμπορικών δρόμων, ούτως ώστε να συνδυάζουν την ασφάλεια, την τάξη και την εμπορικότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα