Πρόστιμο Πακιστάν σε Turkish Airlines για παραβίαση μέτρων κορωνοϊού

Το Πακιστάν επέβαλε πρόστιμο στην Turkish Airlines για μη τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών για το θέμα του κορωνοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του τμήματος αεροπορίας Abdul Sattar Khokhar του Πακιστάν.

Σύμφωνα με την Arab News, το πρόστιμο από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) την Τετάρτη ανέρχεται στα 100.000 πακιστανικά ρούβλια  για παραβίαση των τυπικών διαδικασιών λειτουργίας για κορωνοϊο. Ο Khokhar εξήγησε ότι ο τουρκικός αερομεταφορέας

είχε επιβιβάσει έναν επιβάτη με προορισμό τη Λαχόρη από το Μπαμάκο, την πρωτεύουσα του Μάλι, στις 15 Οκτωβρίου, χωρίς να τον ελέγξει την έκθεση σε κορωνοϊό. Ο επιβάτης αποβιβάστηκε στην Κωνσταντινούπολη και παρέμεινε εκεί.

«Έμεινε αβοήθητος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για έξι ημέρες και του επιτραπεί  επιτέλους να ταξιδέψει στη Λαχόρη μετά από παρέμβαση της πακιστανικής αποστολής στην Τουρκία», δήλωσε ο Khokhar.

Η πακιστανική αποστολή ενημέρωσε την CAA για το περιστατικό και το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από έρευνα.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν (CAA) εξέδωσε μια νέα ταξιδιωτική συμβουλή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία οι εισερχόμενοι επιβάτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι επιβάτες από χώρες της κατηγορίας Α, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας που δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε δοκιμές PCR για τον κορωνοϊό. Για επιβάτες από χώρες της κατηγορίας Β, όπως το Μάλι, είναι υποχρεωτικό για να εισέλθουν στο Πακιστάν τα αρνητικά πιστοποιητικά για κορωνοϊό.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ήταν το δεύτερο περιστατικό με τον τουρκικό αερομεταφορέα τις τελευταίες επτά ημέρες. Νωρίτερα, το μέλος του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας σταμάτησε να εκτελεί καθήκοντα στο γκισέ check-in της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο της Ισλαμαμπάντ.

Οι αξιωματούχοι της Turkish Airlines δεν θέλησαν να προβούν σε  σχόλια παρά τις πολλές προσπάθειες της Arab News.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πακιστάν επέβαλε πρόστιμο στην Qatar Airways για το ότι δεν τήρησε παρόμοια υγειονομικά μέτρα..

Keywords
Τυχαία Θέματα