Πρόστιμο €1.000 σε προμηθευτή για προϊόν - απάτη σε ΚΨΜ

Πρόστιμο - χάδι ύψους μόλις 1.000 ευρώ επιβλήθηκε σε προμηθευτή της Εθνικής Φρουράς, μετά από αιφνίδιο επιτόπιο έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο προμηθευτής, σύμφωνα με δημοσίευμα, διέθετε προς πώληση σε Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων (ΚΨΜ) του στρατού προϊόν το οποίο δεν περιείχε σε καμία ποσότητα το συστατικό που διαφημιζόταν στην ετικέτα του.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η μείωση του προστίμου από το προβλεπόμενο, ήρθε αφού ελήφθη υπόψη το γεγονός του «πρότερου έντιμου βίου»,

καθώς ο συγκεκριμένος προμηθευτής δεν έχει απασχολήσει για παρόμοιο περιστατικό την Εθνική Φρουρά. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους εξειδικευμένη έρευνα και αναλύσεις, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ξανά από το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΦ ή από τα επί μέρους ΚΨΜ.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, αντιλήφθηκε την απάτη, όταν έλαβε δείγματα από το συγκεκριμένο προϊόν, αποστέλλοντάς τα σε ειδικό εργαστήριο της Γαλλίας.

Μετά τα αποτελέσματα των αναλύσεων και την επιβολή του προστίμου, ο διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και αρμόδιος για τον έλεγχο των προσφορών του Δημοσίου Ανδρέας Χασαπόπουλος, ζήτησε με επιστολή προς το Υπουργείο Άμυνας τη διακοπή του συμβολαίου με τον εν λόγω προμηθευτή, καθώς και την παράλληλη έρευνα σε άλλα ΚΨΜ για ανάλογες περιπτώσεις ατασθαλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υγειονομική Υπηρεσία, μετά την ενημέρωσή της για το θέμα, αποφάσισε να μην εμπλακεί, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται ακόμα στα ράφια των ΚΨΜ.

Το πρόβλημα που προκύπτει, στην ουσία του, είναι ότι όσοι στρατιωτικοί και στρατεύσιμοι πληρώνουν για την αγορά του προϊόντος, στην πραγματικότητα αγοράζουν ένα φτηνότερο υποκατάστατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα