Προσοχή στα προϊόντα που έχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

Προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες έχουν κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά.

Πρόκειται για προϊόντα, στην πλειονότητα τους παιδικές κούκλες, για τα οποία το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που τα εντοπίσει στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση και με τις πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για ασφάλεια προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα, τα οποία

θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους.

Πρόκειται για γυναικεία τσάντα επωνυμίας «SOPHIA DELLI» με κωδικό B5288. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει χρωστικές ουσίες οι οποίες απελευθερώνουν την καρκινογόνο ουσία 4-αμινοαζωβενζόλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

Επίσης, το σύστημα αναφέρεται σε παιδική κούκλα επωνυμίας «New Fashion», με κωδικό No.8473. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Το RAPEX κάνει λόγο για παιδικό σετ παιχνιδιού (ζωάκια) ονομασίας «Ocean Animals World», για επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι πολλαπλών χρήσεων ονομασίας «H.T. Soccer table HCH 576/15 », για παιδική κούκλα ονομασίας «Our Favourite», για παιδική κούκλα με αξεσουάρ ονομασίας «Cleaning Tools », για καδένα επωνυμίας «BEL`AMOUR», για περιδέραιο επωνυμίας «Montini», για μπρασελέ επωνυμίας «Montini», για παιδική κούκλα ονομασίας «Lovely Pretty Angels», για παιδική κούκλα ονομασίας «Girl Pretty» και για παιδική κούκλα ονομασίας «Beautiful MERMAIDS».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα