Προσφυγικό: Σχεδόν 100 άνθρωποι την μέρα φθάνουν στην Ελλάδα

Σταθερά αυξημένες παραμένουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς, κατά μέσο όρο, 100 πρόσφυγες και μετανάστες τα προσεγγίζουν καθημερινά.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, το τελευταίο 24ωρο έφτασαν 118 πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Εξ αυτών οι 104 έφτασαν στην Λέσβο, ένας στη Χίο και 13 στην Λέρο.

Όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπολογίζονται σε 9.313. Συνολικά στην Ελλάδα,

και την ενδοχώρα, είναι καταγεγραμμένοι 57.075 πρόσφυγες και μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 21 Ιουλίου η τουρκική κυβέρνηση έχει αποσύρει τους Τούρκους παρατηρητές που βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προκειμένου να διεκπεραιώνουν γρηγορότερα τη διαδικασία επανεισδοχής μεταναστών.

Από πλευράς Άγκυρας υποστηρίζεται ότι πρόκειται για καθαρά γραφειοκρατική διαδικασία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος προκειμένου να γίνουν ορισμένοι έλεγχοι, και ότι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Εντούτοις, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ορίσει πότε και πόσοι θα επιστρέψουν. Επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει καταφερθεί κατά της ΕΕ για την συγκεκριμένη συμφωνία λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι απαιτούν αλλά δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν απέναντι στην Άγκυρα. Επισήμως, η Άγκυρα πάντως δεν έχει αποσυρθεί από τη συμφωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα