Προσφορά 1000 φορητών υπολογιστών στην εκπαίδευση από την ASBIS

Η ASBIS στηρίζει την δημοτική εκπαίδευση  προσφέροντας 1000 φορητούς υπολογιστές PRESTIGIO για μαθητές της Λεμεσού. 

Η ASBISc Enterprises Plc, ο κορυφαίος διανομέας προϊόντων πληροφορικής σε αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αλλά και κατασκευαστής των εμπορικών σημάτων Prestigio, Canyon και Perenio, αποφάσισε την χορήγηση 1000 φορητών υπολογιστών στα δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού. (Video από την παράδοση στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης)

Η σημερινή κατάσταση που

επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα, έκανε την τεχνολογία ολοένα και πιο σημαντική στη ζωή μας. Η διδασκαλία εν μέσω πανδημίας αποδείχτηκε πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα και για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Επιβάλλεται ελέω του COVID-19 να υπάρχει ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, ο πυρήνας των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων να γίνεται διαδικτυακά. Έτσι, η ανάγκη για εφοδιασμό με τα κατάλληλα εργαλεία για μελέτη και εργασία στην εκπαίδευση είναι πλέον απαραίτητη. 

Η ASBIS συμμετέχει σε κοινωνικές εκστρατείες εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη. Ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία στηρίζει την δημοτική εκπαίδευση, κάνοντας εισφορά 1.000 φορητούς υπολογιστές οι οποίοι θα φθάσουν στα δημοτικά σχολεία και κατ’ επέκταση στα παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης μέσα από συντονισμό με την ΠΟΕΔ και τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού. Οι υπολογιστές θα χρησιμοποιηθούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του μαθητή που φοιτά σε δημοτικό σχολείο (ηλικίας 6-12), ο οποίος, για οικονομικούς λόγους, δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει δικό του υπολογιστή. 

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, εκπρόσωποι της ASBIS Mr Serhei Kostevitch, κος Κωνσταντίνος Τζιαμαλής και κος Λεύκιος Θεοδοσίου παρέδωσαν επίσημα τους φορητούς υπολογιστές και στους δύο οργανισμούς. 

Η ΠΟΕΔ εκπροσωπήθηκε από τον κο. Αντώνη Βρασίδα (Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Λεμεσού)και τον κο. Αντρέα Ξενοφώντος (Γραμματέα της ΠΟΕΔ Λεμεσού) ενώ η Σχολική Εφορεία Λεμεσού εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της κο. Ντίνο ‘Έλληνα.

Ο κος Κωνσταντίνος Τζιαμαλής, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ASBISc Enterprises Plc, σχολίασε: «Η ASBIS είναι μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία η οποία συμμετέχει σε κοινωνικές εκστρατείες με στόχο τη βελτίωση της ζωής αυτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ως κατασκευαστής και διανομέας εξοπλισμού πληροφορικής και σύγχρονων τεχνολογιών, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία στη ζωή μας σήμερα. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι κάθε μαθητής, θα πρέπει να έχει τώρα ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, καταρρίπτοντας έτσι κάθε οικονομική ανισότητα. Βλέποντας τις προσπάθειες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί μας αποφασίσαμε να προσφέρουμε τους Υπολογιστές με σκοπό κανένα παιδί της δημοτικής εκπαίδευσης να μην χρειαστεί να στερηθεί ένααπό τα πολυτιμότερα αγαθά, τη γνώση.». 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Λεμεσού, κος Αντώνης Βρασίδα σχολίασε «Ως ΠΟΕΔ εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την ASBISc Enterprises Plc για την ευγενή της χορηγία/προσφορά 1000 φορητών υπολογιστών για τις ανάγκες των παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης, σε μια έμπρακτη προσπάθεια στήριξης των παιδιών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,όπως αναδείχθηκαν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ελέω κορονοϊού. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν οργανισμοί όπως η ASBISc Enterprises Plc επιδεικνύουν μια γνήσια και ουσιαστική έγνοια για τα εκπαιδευτικά δρώμενα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και στηρίζουν εμπράκτως τα παιδιά που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η σημερινή τους ενέργεια τιμά ιδιαίτερα τόσο την εταιρεία ως οργανισμό αλλά και τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της εταιρείας για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και προσωπικά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ τους οποίους υπήρξε πλήρης συνεννόηση και ταύτιση απόψεων από την πρώτη στιγμή, πράγμα που επέτρεψε η όλη προσπάθεια να προχωρήσει και μάλιστα τάχιστα. Ευχαριστίες εκφράζουμε και προς τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού μέσω της οποίας θα καταστεί εφικτό ο εξοπλισμός αυτός να φθάσει στα δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και εν τέλει στα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα