Προς τη Βρετανία μετακινείται η καταιγίδα Ophelia

Η βόρεια Βρετανία θα υποστεί σήμερα την ορμή της καταιγίδας Ophelia, η οποία χθες προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και εκτεταμένες ζημιές στην Ιρλανδία.

Η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει σε ισχύ «κίτρινες» προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους, που αναμένεται να φτάσουν τα 113 χιλιόμετρα την ώρα και για πλημμύρες στη Σκωτία και στη βόρεια και δυτική Αγγλία.

Τη Δευτέρα, ο πρώην τυφώνας Ophelia

έπληξε την Ιρλανδία με σφοδρότητα. Η πιο ισχυρή ριπή ανέμου μετρήθηκε στα 189 χιλιόμετρα την ώρα.

Μία γυναίκα και ένας άνδρας, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, όταν δέντρα καταπλάκωσαν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν και ένας άνδρας σε δυστύχημα με αλυσοπρίονο, ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει πεσμένο δέντρο.

Πέρα από τα πολλά δέντρα που ξεριζώθηκαν, οροφές κτιρίων αποκολλήθηκαν, σχεδόν 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν -και τα περισσότερα παραμένουν- χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι να αποτιμηθούν οι ζημιές, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ακυρώθηκαν, όπως ακυρώθηκαν και εκατοντάδες πτήσεις από και προς τα ιρλανδικά και ορισμένα βρετανικά αεροδρόμια – 180 από αυτές τις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Στη Βρετανία θα επηρεαστούν πτήσεις και σιδηροδρομικά δρομολόγια, κυρίως στη Σκωτία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα