Προς συζήτηση ο ηλικιακός περιορισμός του εμβολίου της AstraZeneca στη ΣΕΕ

Προβληματισμό και αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα σοβαρά περιστατικά θρόμβωσης που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, με αποκορύφωμα το θάνατο 39χρονης Βρετανίδας.

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή, ενώ σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η ΣΕΕ και αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο ηλικιακού περιορισμού στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Το SigmaLive

συνομίλησε με το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι θα τεθούν ενώπιον τους τα στοιχεία για τα δύο σοβαρά περιστατικά θρόμβωσης. «Ο καθένας από εμάς θα καταθέσει τις δικές του απόψεις».

Παράλληλα ανέφερε ότι γίνονται διάφορες έρευνες για αλλαγή εμβολίου κατά τη δεύτερη δόση, ενώ στην Κύπρο έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές εμβολίου.

Από την πλευρά της η Μαρία Κολιού ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή εμβολίου στη δεύτερη δόση ακόμη και σε σοβαρά περιστατικά παρενεργειών, καθώς όπως εξήγησε στη δεύτερη δόση είναι πολύ μικρό το ποσοστό παρενεργειών.

Πάντως, Προσωπικοί Ιατροί ανέφεραν στο SigmaLive ότι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο του ηλικιακού περιορισμού για το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς δέχονται αρκετά παράπονα από νεαρές ηλικίες για παρενέργειες.

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτό είναι το 39χρονο μοντέλο που «έσβησε» λόγω θρόμβωσης στην Κύπρο (pics)

Δρ. Διέτης για θρομβώσεις: Δεν βρήκαμε μέχρι τώρα τον παράγοντα ρίσκου

Keywords
Τυχαία Θέματα