Προς άρση η εξαγγελθείσα απεργία των ιατρών

Σε άρση φαίνεται να βαίνει το αδιέξοδο με τους Κυβερνητικούς γιατρούς, σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Εμμέλια Βουνού, η οποία δήλωσε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν ώστε να υπογραφεί η συμφωνία την οποία ομόφωνα αποφάσισε χθες η συντεχνία. Ως εκ τούτου, τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλε η ΠΑΣΥΚΙ για την Τετάρτη αίρονται.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή στις 2.30 το απόγευμα, διευκρίνισε η Δρ Βουνού, “είναι πρόσκληση του Υπουργού είναι να πάμε να υπογράψουμε την συμφωνία “.“Μας καλεί να υπογράψουμε την συμφωνία. Δεν θα πάμε

να συζητήσουμε αυτά που έχουμε συζητήσει κι αυτά στα οποία έχουμε καταλήξει”, πρόσθεσε.Στη συμφωνία σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, περιλαμβάνονται αξιοπρεπείς όροι εργασίας και διασφάλιση της συνέχισης της εργοδότησης όλων των εκτάκτων ιατρών συναδέλφων. Υιοθετείται η άμεση έναρξη συζήτησης στα πλαίσια της εισήγησης του Υπουργού Υγείας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με κατάληξη την 1/3/2015 σε τελική συμφωνία στα συμβόλαια των εκτάκτων.Περιλαμβάνεται ακόμη αναθεώρηση συστήματος υπερωριακής απασχόλησης Κυβερνητικών ιατρών. Η συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει σαφή όρο ότι σε περίοδο 15 ημερών η μελέτη την οποία ετοίμασε το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ με την Deloitte και κατάθεσε στο Υπουργείο Υγείας θα τεθεί σε εφαρμογή με αναδρομική ισχύ από 1/1/2015. Σε αντίθετη περίπτωση τα απεργιακά μέτρα θα επανέλθουν αυτόματα.Οι θέσεις προαγωγής, σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, πρέπει εντός 3 μηνών να πληρωθούν αφού τα κρατικά νοσηλευτήρια πάσχουν στη διοικητική δομή των κλινικών, με την έλλειψη ιεραρχίας που έχει ως επακόλουθο αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία τους και κατ΄επέκταση αρνητικές επιπτώσεις στους ασθενείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα