Προωθούνται έργα ανάδειξης κρησφύγετων αγωνιστών 55-59 στην Πάφο

Το έργο της ανάδειξης των δύο κρησφύγετων αγωνιστών του 1955 – 59 στην Κρήτου Μαρόττου προωθεί στα πλαίσια των ετήσιων Προϋπολογισμών του Κράτους η Επαρχιακή Διοίκηση σε συνεργασία με την κοινοτική αρχή, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Η κ. Λάμπρου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως τόσο το έργο ανάδειξης των δυο κρησφύγετων αγωνιστών του 1955-59 και η σύνδεση τους με αναπλάσεις των πέριξ χώρων για τις αναγκαίες διευκολύνσεις, καθώς και εξωραϊστικό έργο λιθόστρωτου στο δρόμο προσπέλασης, αποτελεί υποχρέωση μας προς

τιμή των αγωνιστών και ηρώων, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέψεις στην κοινότητα.

Επίσης συνέχισε, προωθείται θετικά η δημιουργία πάρκου στο χώρο του παλαιού σχολείου, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο ως εκδρομικός χώρος όσο και για τη διοργάνωση κοινοτικών εκδηλώσεων.

Τις αναγκαίες μελέτες προσφέρει δωρεάν στην κοινότητα ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος, τον οποίο ευχαρίστησε και δημόσια.

“Μόλις εξασφαλισθούν οι αναγκαίες άδειες θα περιλάβουμε τα έργα στους ετήσιους Κρατικούς Προϋπολογισμούς για υλοποίηση” είπε η Έπαρχος Πάφου .

Η κ. Λάμπρου σημείωσε πως στα πλαίσια του φετινού Προϋπολογισμού, η Επαρχιακή Διοίκηση έχει προχωρήσει σε συντηρήσεις του δρόμου Κρ. Μαρόττου – Αγίου Δημητριανού με ποσό 28.000 ευρώ, του δρόμου Κρ. Μαρόττου- Αναδιού με 8.000 περίπου, και του δρόμου Κρ. Μαρόττου- Κανναβιού με 6.000 ευρώ.

Επίσης, έχουν εκτελεσθεί εργασίες επιστρώσεων με μπετόν σε δρόμους και αντιπλημμυρικά για 40.000 περίπου, καθώς και βελτιώσεις σε αμπελουργικούς δρόμους έναντι 4.000 ευρώ.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Μαρόττου Λεωνίδας Παπασπύρου, είπε πως ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού και το φυσικό περιβάλλον καθιστούν την Κρήτου Μαρόττου ιδανική για περαιτέρω ορθολογική ανάπτυξη και για προσέλκυση αγροτουρισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα