Πρόωρο να συγκροτηθεί μια κοινή ρωσοαμερικανική ομάδα

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά τη συγκρότηση μιας κοινής ρωσοαμερικανικής ομάδας για την κυβερνοασφάλεια, δεν θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη που έχει Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό ομολόγό του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας όσα έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o Ντόναλντ Τραμπ και συγκεκριμένα ότι μια τέτοια ομάδα μπορεί και να μην συγκροτηθεί.

«Κανένας δεν υποσχέθηκε τίποτα σε κανέναν και δεν υπήρχε τέτοιος στόχος. Θετικό είναι ότι δηλώθηκε

η βεβαιότητα να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Συνεχίζοντας, μάλιστα, διερωτήθηκε λέγοντας «Και γιατί όσα έγραψε (στο twitter, ο Τραμπ-σ.σ.) πρέπει να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη (που έχει ο Ρώσος πρόεδρος), προς τον Αμερικανό; Δεν μπορεί να την επηρεάσει».

Νωρίτερα ο Τράμπ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν και εγώ συζητήσαμε την ομάδα για την κυβερνοασφάλεια, δεν σημαίνει ότι θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Δεν μπορεί. Όμως η κατάπαυση του πυρός (στη Συρία-σ.σ.) μπορεί και συνέβη».

Νωρίτερα, η Ρωσίδα σέρπα Σβετλάνα Λούκας, (σ.σ.: οδηγοί στα Ιμαλάια που ανήκουν στην ομώνυμη φυλή. Ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά στην Ευρώπη για τους εκπροσώπους των κρατών μελών που προετοιμάζουν τις εργασίες και τις ανακοινώσεις στις συνόδους κορυφής), είχε δηλώσει ότι το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν για την κυβερνοασφάλεια στο Αμβούργο, δεν σημαίνει ότι τα δύο κράτη θα αρχίσουν να προωθούν το θέμα από αύριο το πρωί. «Προφανώς ο Τραμπ δεν είναι έτοιμος ακόμη (για την κοινή αυτή συνεργασία) σ' αυτή τη φάση», συνέχισε η Λούκας, η οποία επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο Αμβούργο ο Πούτιν και ο Τραμπ συζήτησαν για την κυβερνοασφάλεια 40 λεπτά.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα