Πρόωρες εκλογές προβλέπει ο Νταβούτογλου – Σπάει η συμμαχία Ερντογάν-Μπαχτσελί

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Λουτφί Ελβάν, σύμφωνα με την εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Τζουμχουριέτ», ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν την έκανε δεκτή.

«Λόγω της ραγδαίας αύξησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών, της υποτίμησης της τουρκικής λίρας και των δυσκολιών στη μεταφορά κεφαλαίων στο υπουργείο Οικονομικών, ο Λουτφί Ελβάν παραιτήθηκε από τη θέση του», αναφέρει η ναυαρχίδα του τύπου της αντιπολίτευσης. «Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του προς το παρόν».

Φέρεται ότι ο Έλβαν δεν έχει καλές

σχέσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπάτι, ο οποίος διορίστηκε υπό τον πρώην υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϋράκ. Ο Ελβάν και ο Νεμπάτι δεν συμφωνούν για τη νομισματική πολιτική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Τζουμχουριέτ», στη θέση του Ελβάν, αν γίνει αποδεκτή τελικά η παραίτησή του, θα διοριστεί είτε ο Αλμπαϋράκ είτε ο Νεμπάτι και ο Αλμπαϊράκ θα διευθύνει το υπουργείο παρασκηνιακά.

Πρόωρες εκλογές προβλέπει ο Νταβούτογλου – Σπάει η συμμαχία Ερντογάν-Μπαχτσελί

Αίσθηση προκαλεί η πρόβλεψη του ηγέτη του κόμματος τους Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός σε μία ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και εταίρος της κυβέρνησης, θα κατηγορήσει το κυβερνών κόμμα AKP και θα αποσυρθεί, προκαλώντας πρόωρες εκλογές.

Ο Νταβούτογλου έγραψε: «Όταν το κόστος ζωής γίνει δυσβάσταχτο αυτό το χειμώνα, όταν ρωτηθεί ποιος είναι ο ένοχος, ο Μπαχτσελί θα κατηγορήσει το Κόμμα ΑΚΡ λέγοντας: ‘Δεν το έκανα εγώ, εκείνοι το έκαναν’, όπως το 2002, και θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές!».

Διαβάστε ακόμη: Τούρκος ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία απαντά στην Ελλάδα και στην Κύπρο χωρίς δισταγμό»
 

Keywords
Τυχαία Θέματα