Προολυμπιακά σε Φιλιππίνες, Ιταλία και Σερβία!

Η FIBA ανακοίνωσε πως τα προολυμπιακά τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα γίνουν στις Φιλιππίνες, την Ιταλία και τη Σερβία (4-10/7). Στις 26/01 η κλήρωση με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας.

Μέσω ανακοίνωσής της η

παγκόσμια ομοσπονδία έκανε γνωστό πως τα τρία προολυμπιακά τουρνουά θα γίνουν στις Φιλιππίνες, την Ιταλία και την Σερβία, ενώ έθεσε νοκ - άουτ τις Τουρκία, Γερμανία και Τσεχία, που επίσης είχαν καταθέσει τους φακέλους τους.

Τα ακριβά τουρνουά (κοστίζουν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ το καθένα), σε ένα από τα οποία θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδας, θα δώσουν συνολικά τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ένα σε κάθε νικητή του εκάστοτε γκρουπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή της FIBA επαλήθευσε τις πληροφορίες του «Tuttosport», που εδώ και μερικές μέρες είχε αναφέρει πως οι τρεις παραπάνω χώρες είναι πολύ κοντά στα προολυμπιακά.

Η κλήρωση για τα τρία προολυμπιακά θα γίνει στις 26/01. Σε κάθε γκρουπ θα πάρουν μέρος έξι ομάδες και από αυτές θα προκύψουν τρεις νικητές, οι οποίοι θα πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά οι χώρες που θα θα συμμετάσχουν στα προολυμπιακά:

Ευρώπη: Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Τσεχία, Κροατία, Λετονία
Αμερική: Καναδάς, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο
Αφρική: Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη
Ασία: Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία, Λίβανος
Ωκεανία: Νέα Ζηλανδία

Θυμίζουμε πως στο ολυμπιακό τουρνουά (6-21/8) έχουν ήδη κλείσει θέση οι: ΗΠΑ, Ισπανία, Λιθουανία, Βραζιλία, Αυστραλία, Κίνα, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Νιγηρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα