Πρόοδος στην ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Ο επίσημος φορέας υλοποίησης του έργου "EuroAsia InterConnector" χαιρετίζει τη στήριξη των Κυβερνήσεων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ προς το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών.

«Εργαζόμαστε σκληρά για την υλοποίηση του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο μήκους 1.518 χιλιομέτρων, το οποίο θα διασυνδέσει τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ,

της Ελλάδας και της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η πρόοδος είναι καθημερινή «σε συνεργασία με τις ανά χώρα αρμόδιες αρχές, φορείς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης το 2017, 2019 και 2022» όπως εγκρίθηκαν από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ηγέτες των τριών χωρών «επιβεβαίωσαν κατά την ιστορική Τριμερή Συνάντηση της 28ης Ιανουαρίου 2016, στη Λευκωσία, την αμέριστη στήριξη τους προς το έργο».

Σημείωσαν, παράλληλα, ότι η ηλεκτρική διασύνδεση θα συνεισφέρει σημαντικά προς την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας και των ενεργειακών αγορών των εμπλεκομένων χωρών.

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση μας προς τους τρεις ηγέτες για τη στήριξη και χαιρετίζουμε το όραμα και την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών η οποία διανοίγει σημαντικές προοπτικές στον ενεργειακό τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα