ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Αστέρες του παγκoσμίου ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα

Έντονη διαδικτυακή κινητοποίηση από Τ/κ για μεγάλη προσέλευση σε φιλανθρωπικό αγώνα που θα διεξαχθεί παρανόμως στο γήπεδο «Ατατούρκ» στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 19 Μάϊου.


Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας εμβέλειας έρχονται στην κατεχόμενη Κύπρο, για το σκοπό φιλανθρωπικού αγώνα, που διοργανώνουν από κοινού το φιλανθρωπικό ίδρυμα του (γνωστού μας από το πέρασμα του από τα γήπεδα της ελεύθερης Κύπρου) Λούα Λούα, καθώς και του μεγάλου αστέρα Κανού.
Μπορεί ο αγώνας να γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, ωστόσο αυτό που ξενίζει

και προκαλεί είναι ο χώρος που επιλέγηκε για να διεξαχθεί. Εντός δηλαδή του κατοχικού μορφώματος και σε παράνομο ψευδοκράτος.

Μάλιστα έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου γίνεται μαζικό κάλεσμα για να «ξεχειλίσει» το κοινό το γήπεδο.
Στο κάλεσμα συμμετέχουν και οι μεγάλοι αστέρες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, με βίντεο που αναρτάται στη σχετική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, είναι ο Λούα Λούα, ο Κανού, ο Εσιέν, ο Σόνγκ, ο Γιαταρά και αρκετοί παίκτες άλλοι από Τουρκία κ.α.

Σ’ επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνο Σιαμπουλλή, μας αναφέρθηκε ότι αυτοί οι παίκτες μεταβαίνουν με δική τους πρωτοβουλία στα κατεχόμενα και όχι υπό την αιγίδα κάποιας επίσης ομοσπονδίας.

«Ως εκ τούτου, δεν προκύπτει αναγνώριση του ψευδοκράτους, αφού πρόκειται για προσωπική κίνηση κι επιλογή των εν λόγω ποδοσφαιριστών», τόνισε ο κ. Σιαμπουλλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα