Πρόκληση από ΕΕ:Έβαλαν τον τουρκικό ύμνο σε Κύπριους μαθητές

Σοβαρότατη ήταν η πρόκληση κατά της κυπριακής αντιπροσωπείας μαθητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, καθώς κατά την άφιξη των 30 αντιπροσώπων από τα λύκεια Λινόπετρας και Ακροπόλεως ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας, ενώ προβλήθηκαν φωτογραφίες από τα κατεχόμενα με τα κατοχικά σύμβολα.

Η επίσκεψη των Κυπρίων μαθητών γίνεται στο πλαίσιο του Euroscholars.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του μαθητή Κύρου Καραγιάννη από το Λύκειο της Λινόπετρας στο Facebook,

ο οποίος ήταν ένας εκ των τριών αντιπροσώπων που μίλησαν από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, η ευθύνη βαραίνει τους λειτουργούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την σωστή διεξαγωγή της εκδήλωσης και την παρουσίαση κάθε χώρας.

Ωστόσο, μετά την παρατήρηση το συμβάν αποδόθηκε σε «λάθος».

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο μαθητής, μετά το απαράδεκτο συμβάν, πήρε το λόγο και ζήτησε την επανάληψη της παρουσίασης με τον σωστό εθνικό ύμνο και τις σωστές φωτογραφίες της Κύπρου, όπως κι έγινε.

Μιλώντας στο SigmaLive η μαθήτρια Εριέτα Σκυλλουριώτη από το λύκειο Ακροπόλεως, αναφέρει ότι την ώρα που έπρεπε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Κυπριακής Δημοκρατίας, άκουσαν ένα «τουρκικό τραγούδι», χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθούν περί τίνος επρόκειτο. Στη συνέχεια είδαν να παρελαύνουν από μπροστά τους φωτογραφίες με την σημαία του ψευδοκράτους και τα κατοχικά σύμβολά.

«Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα και μας είπαν ότι επρόκειτο περί λάθους», σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα