Προκαλούν οι Τούρκοι για το βομβαρδισμό Τηλλυρίας το 1964

"Για χρόνια οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα κατέφυγαν σε κάθε είδους προσπάθεια προπαγάνδας φόβου και πρόκλησης βίας με στόχο να αποβάλουν τους Τουρκοκύπριους από το νησί της Κύπρου, μέσω εθνικής κάθαρσης" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό ΥΠΕΞ, με την οποία απαντά στην χθεσινή ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ακόμα ότι "Η 53η επέτειος

από τα συμβάντα του 1964 εορτάστηκε χθες στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Παρατηρήσαμε επίσης ότι μια ατυχής δήλωση έγινε για το συγκεκριμένο ζήτημα από το Ελληνικό ΥΠΕΞ".

Διαβάστε σχετικά: Ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία το 1964

P/R regarding certain baseless allegations contained in a statement of the Greek Foreign Ministry dated 8 Augusthttps://t.co/5Lv8VF0LRX

Turkish MFA (@MFATurkey) August 9, 2017

"Η ελληνική δήλωση περιείχε κατηγορίες σχετικά με τη στήριξη που παρείχε η Τουρκία ως μητέρα πατρίδα και ως Εγγυήτρια Δύναμη, στο θαρραλέο και τίμιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων το 1964, ενάντια στην κοινή προσπάθεια για ένωση και εθνική κάθαρση, την οποία επιχείρησαν οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα. Αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε αυτές τις εντελώς αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες. Αυτή η τελευταία δήλωση πιθανόν να αντανακλά στην προσπάθειά τους να καλύψουν το αίσθημα ενοχής που έχουν για τις πράξεις τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα