«Προκαλεί μεγάλη απορία η άρνηση, σχεδόν εμμονή της ΚΟΠ να μη γίνει το σωστό»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Τotal Green», το βράδυ της Δευτέρας (6/3), ο Αντρέας Δημητρίου αναφέρθηκε στο αίτημα της Ομόνοιας να διεξαχθεί ο αγώνας της με την Καρμιώτισσα ταυτόχρονα με τον αντίστοιχο της Νέας Σαλαμίνας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, καθώς οι δύο ομάδες διεκδικούσαν το τελευταίο εισιτήριο για την πρώτη εξάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των κυπελλούχων:

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, κατά τη δική μας εκτίμηση, το γεγονός ότι η ομοσπονδία δεν κατάφερε να βάλει την ίδια ώρα τους μοναδικούς αγώνες της

αγωνιστικής που θα έπρεπε να παίξουν την ίδια ώρα. Ουσιαστικά το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι η ΚΟΠ δεν περίμενε να ολοκληρωθεί η προτελευταία αγωνιστική, για να κάνει το πρόγραμμα της τελευταίας. Για πρώτη φορά δεν περίμενε, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, αυτό έκανε. Περίμενε να τελειώσει η τελευταία αγωνιστική και με βεβαιότητα έβαζε τα παιχνίδια. Δεν έγινε αυτό, οπόταν ήταν το πρώτο λάθος και από ‘κει και ξεκίνησε η όλη υπόθεση.

Την Τρίτη στείλαμε επιστολή στην ΚΟΠ και ζητήσαμε να αλλάξει η ημέρα του αγώνα μας, για να ξεκινήσουμε την ίδια ώρα με τη Νέα Σαλαμίνα. Το θέμα πέρασε από την εκτελεστική της ΚΟΠ θετικά. Η μοναδική ομάδα που τοποθετήθηκε αρνητικά ήταν η Νέα Σαλαμίνα, αν και δημόσια οι τοποθετήσεις που γίνονταν ήταν ότι το αίτημα μας ήταν δίκαιο και θα έπρεπε να ικανοποιηθεί, εντούτοις ο εκπρόσωπος της Νέας Σαλαμίνας ψήφισε αρνητικά. Οπόταν, η ΚΟΠ, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Εκτελεστική Επιτροπής, περιμέναμε ότι θα άλλαζε το παιχνίδι μας, εντούτοις, με την πρόφαση ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αστυνομεύσει δύο αγώνες στη Λεμεσό την ίδια μέρα, δεν προχωρούσε στην υλοποίηση της απόφασης της Εκτελεστικής και ουσιαστικά του αιτήματος μας.

Αυτό ήταν που μας παραξένεψε, η δικαιολογία που μας έδωσε η ΚΟΠ, ήταν παράξενο να ίσχυε. Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να αστυνομεύσει τον αγώνα μας, εάν γινόταν Δευτέρα. Αυτό μας διαβεβαίωσε ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας, που μιλήσαμε μαζί του. Ενημερώσαμε την ΚΟΠ για αυτή την εξέλιξη και εκεί περιμέναμε ότι θα γινόταν η αλλαγή, ωστόσο ο χρόνος περνούσε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση, μέχρι και τώρα που μιλούμε, δεν πήραμε καμία απάντηση από την ΚΟΠ στην επιστολή που στείλαμε. Δεν μας είπε «όχι, δεν μπορείτε να παίξετε». Τίποτα δεν μας είπε. Φτάσαμε να παίξουμε σε διαφορετική μέρα. Εντάξει η ομάδα έπαιξε, κέρδισε, όμως, δεν πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα εδώ. Είναι πολύ σοβαρό. Δίδει την δυνατότητα στον καθένα να σκέφτεται οτιδήποτε. Κάνει χώρο στην καχυποψία και στην προκατάληψη να εδραιώνονται. Δεν προστάτευσε την αξιοπιστία της η ΚΟΠ. Δεν προστάτευσε το ποδόσφαιρο μας και μας προκαλεί πολύ μεγάλη απορία, η άρνηση, στα όρια της εμμονής για να μην γίνει το σωστό. Να διορθωθεί το αρχικό λάθος. Για μας η στάση της ΚΟΠ είναι απαράδεκτη. Πολύ μεγάλη έλλειψη σεβασμού προς την Ομόνοια και μας προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, αυτή η εμμονή να μην αλλάξει το παιχνίδι».

Παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκαλεί, ΚΟΠ,prokalei, kop