Πρόγευμα μεταξύ Ερντογάν – Μέρκελ στη Γερμανία (pics)

Αυτή τη στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος συναντάται για δεύτερη φορά με την Άγγελα Μέρκελ, σε πρόγευμα, μετά τις επίσημες συναντήσεις τις είχε χθες, που αποδείχθηκαν αρκετά δύσκολες. Μόνο θερμή δεν θα χαρακτηρίζονταν αυτή η επίσκεψη ενός Τούρκου προέδρου στη Γερμανία μετά από 7 χρόνια.

Χθες το βράδυ ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δείπνο στον Ερντογάν, όπου εκεί ο Τούρκος πρόεδρος αναγκάστηκε πάλι να δικαιολογηθεί για το θέμα των φυλακισμένων αντιφρονούντων στην Τουρκία. Είπε πως

πρόκειται για παραπληροφόρηση και κατηγόρησε τη Γερμανία ότι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθερα στη Γερμανία. Για να λειάνει όμως λίγο την ατμόσφαιρα μίλησε ακόμη και στα γερμανικά λέγοντας για τις βαθιές σχέσεις αγάπης που συνδέουν τους δύο λαούς.

Στο δείπνο υπήρχαν κι άλλες αμήχανες στιγμές, θα λέγαμε. Συμμετείχε σε αυτό και ο ηγέτης των Πρασίνων στη Γερμανία, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής και έχει πολλές φορές καταφερθεί εναντίον του Ερντογάν. Ωστόσο πήγε, χαιρέτισε τον Ερντογάν, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ψυχρός απέναντί του όταν ο Οζντεμίρ του ζήτησε να τα πουν αργότερα. Στο πέτο του μάλιστα ο ηγέτης των Πρασίνων φορούσε επιδεικτικά μία κονκάρδα που έγραφε «Δώστε ελευθερία στην έκφραση».

Στα παραλειπόμενα τώρα, το μενού αποτελούνταν από ψάρι, αλλά υπήρχε και κρασί, αλκοόλ δηλαδή, κάτι που το τουρκικά μέσα το σχολιάζουν ως ‘μη ευγενικό’, όταν βρίσκεται ένας μουσουλμάνος ηγέτης στο τραπέζι.

Το απόγευμα θα εγκαινιάσει ένα τζαμί στην Κολωνία, ωστόσο ο δήμαρχος απαγόρευσε την ανοιχτή συγκέντρωση των Τούρκων, άρα ο Ερντογάν δεν θα εκφωνήσει ομιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα