Προειδοποίηση ΠΣΕΜ: "Θα αντιδράσουμε δυναμικά"

«Ως ΠΣΕΜ, ενημερωθήκαμε για προβλήματα που προέκυψαν μετά την κατανομή συμμαθητών μας της Α' Λυκείου σε τμήματα, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιά. Συγκεκριμένα, παράπονα έφθασαν σε εμάς από μαθητές και γονείς, οι οποίοι μας ανάφεραν ότι υπάρχουν περιπτώσεις σε σχολεία όπου μαθητές που δήλωσαν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι πέραν του αριθμού που είναι υποχρεωμένο το σχολείο να χωρίσει ανά τάξη (25 μαθητές)», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ.

Προσθέτει ότι «έτσι, οι επιπλέον μαθητές από όλες τις κατευθύνσεις,

τοποθετήθηκαν όλοι μαζί σε ένα τμήμα. Για παράδειγμα, οι μαθητές που επέλεξαν να είναι στο Α1, είναι 80 και κατ' επέκταση δημιουργήθηκαν τρία τμήματα των 25 μαθητών (Α11, Α12 και Α13) και τα 5 επιπλέον άτομα, έμειναν εκτός των τμημάτων της κατεύθυνσης τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Λίγες μέρες μετά τη έναρξη της χρονιάς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν. Η προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμοί του Υπουργείου κάνουν τους μαθητές, ειδικά της Α' Λυκείου, «πειραματόζωα». Με ποια κριτήρια «περίσσεψαν» τα συγκεκριμένα άτομα; Δεν επηρεάζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση αφού αντί να είναι με άτομα της ίδιας κατεύθυνσης, είναι με άτομα που κάνουν εντελώς διαφορετικά μαθήματα; Κατά την άποψη μας, αυτοί οι μαθητές είναι πλήρως εκτεθειμένοι, αφού δεν ξέρουν πως θα λειτουργήσει ακόμη η συγκεκριμένη τάξη. Το πιο πάνω περιστατικό φανερώνει τον ερασιτεχνισμό του Υπουργείου, αφού η διαδικασία αυτή θα έχει σοβαρές λειτουργικές δυσκολίες. Το Υπουργείο Παιδείας, για μια ακόμη φορά, παίζει με τη μόρφωση μας, αφού δεν ξέρουν τι και πως θα διδάσκονται.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε προειδοποιήσει ότι το Υπουργείο κινείται με ρυθμούς που δεν είναι προς όφελος της παιδείας, ούτε των μαθητών και το καλέσαμε να αναβάλει τις αλλαγές για το Σεπτέμβρη του 2016, αλλά δεν μας άκουσαν. Τα προβλήματα, επιβεβαιώνουν τις απόψεις μας.

Ως ΠΣΕΜ, ακόμα περιμένουμε να καλέσουν το Οργανωμένο μαθητικό κίνημα, για να συζητήσουμε για τα ζητήματα που έθεσε η ΠΣΕΜ. Αν το Υπουργείο δεν ανταποκριθεί πάλι, θα αντιδράσουμε δυναμικά μαζί με τους συμμαθητές μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα