Πρόεδρος: Σημαντικά βελτιωμένες οι ελληνικές προτάσεις

Τεκμηριωμένες και με σημαντική βελτίωση είναι οι προτάσεις της Ελλάδας είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας ανέφερε ότι μετά τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες φαίνεται να είναι τεκμηριωμένες αλλά και με σημαντική βελτίωση των όσων είχαν προηγηθεί, υπάρχει μια στέρεη βάση για επίτευξη συμφωνίας.

«Και θέλω να πιστεύω ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και της κατανόησης της ανθρωπιστικής

κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, θα εξευρεθεί λύση. Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ό,τι ήμουν, θα πρέπει να πω, τις προηγούμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά για το χρέος της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι βασική προϋπόθεση, είναι η αντιμετώπιση της μη βιωσιμότητας του χρέους.

«Και, συνεπώς, δεν είναι κατ’ ανάγκη (να υπάρξει) το κούρεμα. Αυτό είχα τονίσει κατ’ επανάληψη και σε προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβουλίου και κατά το πρόσφατο Euro Summit, ότι μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης, χαμηλότερα επιτόκια ή και ενδεχόμενα μια περίοδος μηδενικής επιβάρυνσης με επιτόκια, έτσι ώστε να μπορεί η Ελλάδα, μέσα από μια περίοδο χρόνου, να πετύχει την ανάπτυξη, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στο χρέος», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα