Πρόεδρος Παρ.Τρίτης Ηλικίας: «Ζούμε τον τρόμο στα πρόσωπα των ηλικιωμένων»

Η κατάσταση στα γηροκομεία και στις κλειστές δομές μετά τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία όπως επίσης και ερωτήματα για τους λόγους που επλήγησαν από τον ιό.


«Από τον Μάρτιο μέχρι πρόσφατα είχαμε κρατήσει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας προς τον κορωνοιό . Όμως η χαλάρωση των μέτρων από φροντιστές, νοσηλευτές, ίσως και από ιδιοκτήτες των κλειστών δομών, φαίνεται να οδήγησαν στο πρόβλημα σήμερα αφού δεν  τήρησαν τα μέτρα όπως έπρεπε. Δεν υπάρχει εξήγηση», ανέφερε μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο  πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου.

Ο

κος Αντωνίου, πρόσθεσε πως εκτός από το ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα, δεν γίνονταν και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

«Χαίρομαι που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Αλλά έπρεπε η προσοχή του Κράτους από τον Μάρτιο να στραφεί προς τα γηροκομεία. Στις ΗΠΑ το 50% των θυμάτων αφορά ενοίκους των γηροκομείων».

Η ομάδα του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας γίνεται δέκτης τηλεφωνημάτων όπου οι ηλικιωμένοι εκφράζουν καθημερινά τον φόβο τους για τον ιό.

«Ζούμε τον τρόμο στα πρόσωπα των ηλικιωμένων. Δεχόμαστε καθημερινά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης, από ανθρώπους που είναι μόνοι τους, που τους «παραμέλησαν»  τα παιδιά τους λόγω της πανδημίας. Η κατάσταση έχει αυξήσει τόσο πολύ την μοναξιά τους», εξήγησε ο κος Αντωνίου.

«Ο μεγαλύτερος του φόβος είναι να μην κολλήσουν κορωνοιό», είπε τέλος .

Διαβάστε επίσης:

Δύο νέα κρούσματα σε γηροκομείο στη Λευκωσία

Ένας νέος θάνατος και 220 νέα κρούσματα κορωνοϊού -Άλλα 103 από rapid τεστ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid τεστ ανά Επαρχία (Πίνακας)

Keywords
Τυχαία Θέματα