Πρόεδρος ΚΕΒΕ: Τι ζήτησαν από ΠτΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πληγές έφερε στην οικονομία της Κύπρου και όχι μόνο, η πανδημία. Για το λόγο αυτό, φορείς της οικονομίας πραγματοποίησαν χθες(10/03) συνεδρία στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα

για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά αβέβαια και ανησυχούν όλους. Πέραν το μαρτύριο της υγείας και της πανδημίας, υπάρχει και το μαρτύριο της οικονομίας. Είχαμε χθες ευρεία σύσκεψη, όπου το ΚΕΒΕ κατέθεσε ένα λεπτομερές μνημόνιο για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει η οικονομία», είπε.

Συγκεκριμένα ο κος Αγκαστινιώτης είπε πως, ζήτησαν από τον Πρόεδρος την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Μπορούμε να φέρουμε εμβόλια από χώρες πέραν των χωρών της ΕΕ, κάτι που έκαναν άλλες χώρες και βγήκαν μπροστά», εξήγησε.

«Δεύτερον, είπαμε ότι  είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεκινήσαμε παροχή ρευστότητας των επιχειρήσεων και είμαστε η τελευταία που δεν έχουμε καταφέρει με κρατικές εγγυήσεις να δώσουμε ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας. Τρίτον, είπαμε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας πρέπει να γίνει πιο φιλικό προς τους ντόπιους αλλά και τους ξένους επιχειρηματίες και πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται», είπε πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Τέλος ο κος Αγκαστανιώτης είπε πως εάν αποφασιστεί να μην ανοίξουν την Τρίτη επιχειρήσεις, όπως οι χώροι εστίασης, θα  πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει επιπλέον χορηγίες στους επιχειρηματίες.

Δείτε σχετικό βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα