Πρόεδρος επ. Υγείας για ΓΕΣΥ: Τα δύσκολα έπονται

Τα δύσκολα έπονται και η πορεία να είναι συλλογική και υπεύθυνη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας

Έχουμε φτάσει στην αρχή ενός δύσκολου αγώνα και μιας δύσκολης πορείας, η οποία πρέπει να είναι συλλογική και υπεύθυνη, δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κωστάκης Κωνσταντίνου, κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ.

Αναφερόμενος στις ευθύνες που καταλόγισαν κάποιοι στην παρούσα διακυβέρνηση για τη σημερινή

κατάσταση στο τομέα της υγείας, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τον ΔΗΣΥ, με την κατάθεση των νομοσχεδίων, τα υιοθέτησε ομόφωνα και απερίσπαστη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προσηλώθηκε στον στόχο της σημερινής ψήφισης και υλοποίησης του ΓεΣΥ. Ανέφερε πως αλλού πρέπει κάποιοι να ψάξουν για ευθύνες και σημείωσε πως παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις, αντιθέσεις και διελκυστίνδες, που κάποτε ήταν και θεμιτές, καταφέραμε τελικά να φέρουμε τα νομοσχέδια στη Βουλή για ψήφιση.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως όντως κάποιοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, αλλά σημασία έχει ποια είναι η κατάληξη και ο στόχος, που δεν είναι άλλος από το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας είπε ότι υπήρξε συναίνεση από αρκετές πλευρές και μέσα από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, δόθηκε το δικαίωμα σε όλους ανεξαίρετα να εκφράσουν απόψεις και εισηγήσεις και ζητήσαμε να καταθέσουν και προτάσεις γραπτώς, οι οποίες επίσης λήφθηκαν υπόψη.

Η σημερινή ψήφιση, σημείωσε, δεν είναι το τέλος και τώρα ξεκινούν τα δύσκολα, γιατί πρέπει να υπάρξει υπευθυνότητα, συναίνεση και συλλογικότητα, ούτως ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα