Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Η πιο σημαντική επένδυση είναι στην Παιδεία

Η πιο σημαντική επένδυση για τον τόπο μας είναι η επένδυση στην Παιδεία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα της Επιτροπής Παιδείας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «βασική αποστολή του εκπαιδευτικού συστήματος είναι να εξοπλίζει νέους με πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και να δημιουργεί ευκαιρίες για εργασιακή και προσωπική εξέλιξη».

«Η Παιδεία αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό μηχανισμό κοινωνικής κινητικότητας. Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, η

Παιδεία αποτελεί ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης και καίριο πυλώνα του παραγωγικού μοντέλου, που τόση μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος μας, για να ξεφύγει από το τέλμα. Ενός παραγωγικού μοντέλου εξωστρεφούς και καινοτόμου», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «η Παιδεία στην Κύπρο χρειάζεται μεταρρύθμιση. Σε βάθος μεταρρύθμιση, με θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος. Μια μεταρρύθμιση που να τοποθετεί στο επίκεντρο αλλαγών, τους λειτουργούς της εκπαίδευσης, τους μαθητές και τους γονείς τους».

«Οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα καλλιεργεί τόσο το νου όσο και την καρδιά και θα πλάθει ενεργούς πολίτες με δημοκρατικά ιδεώδη, ελεύθερο και φιλοδίκαιο πνεύμα. Οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα προσανατολισμένο στο σύγχρονο κόσμο της επιστημονικής, τεχνολογικής και ηλεκτρονικής προόδου», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανθρωποκεντρικό, ανοικτό στην κοινωνία, που θα καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας και της ειρήνης, θα ενισχύει τον εθνικό πολιτισμό του λαού μας και παράλληλα θα σέβεται τους πολιτισμούς των άλλων λαών. Οραματιζόμαστε μια Παιδεία που να μετατρέπει το δημόσιο σχολείο σε μια σύγχρονη και δημιουργική κυψέλη γνώσης και καινοτομίας. Όπου θα προτάσσεται η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών, η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική δουλειά, αντί για την αποστήθιση και την παπαγαλία».

Τέλος, είπε, «οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να δημιουργεί ίσες δυνατότητες και περισσότερες ευκαιρίες για όλους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα