Πρόεδρος Διευθυντών: Θα φοβόμαστε να δράσουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το περιστατικό με την μαντήλα μίλήσε, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, Γιώργος Ιωσιφίδης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο», ο οποίος εξέφρασε επίσης και την λύπη του για την μετακίνηση του πρώην Διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, κ. Λοίζου Σέπου.

«Δεν θέλω να προσωποποιήσω τον κ. Σέπο. Έχουμε έκτακτη συνεδρία σήμερα. Μας έχει στεναχωρήσει η μετάθεση του συναδέλφου σε άλλο σχολείο.Δεν ξέρουμε για το αποτέλεσμα του πορίσματος αλλά υπήρχε κίνδυνος αναταραχών. Εάν φτάσουμε στο σημείο

να αφήσουμε το μήνυμα ότι οι Διευθυντές είναι αναλώσιμοι γιατί κάποιοι διαφωνούν, εμείς οι Διευθυντές θα φοβόμαστε να δράσουμε», εξήγησε ο κ.Ιωσιφίδης, ο οποίας ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται μόνο στο περιστατικό με την μαντήλα, αλλά και στο σχολείο στην Πόλη Χρυσωχούς.

Πρόσθεσε πως, «όταν κινδυνεύουμε τόσο εύκολα θα φοβόμαστε, δεν θα μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε μαθητές που μπορούν να σου δείχνουν πως θα διαμαρτυρηθούν και θα σε διώξουν. Θα πρέπει να εξετάσουμε με ποιο τρόπο γίνονται οι προαγωγές στην εκπαίδευση».

Όσον αφορά το θέμα της μαντήλας, ο πρόεδρος των Διευθυντών ανέφερε πως, «ούτε το συμβάν έπρεπε να συμβεί και από το σχολείο έπρεπε να γίνουν πιο λεπτοί χειρισμοί, όμως το θέμα είναι μεγάλο. Δεν είμαστε όμως η μόνη χώρα που ταλανίζεται από αυτές τις ερμηνείες, κατά πόσον η προβολή των θρησκευτικών συμβούλων σε μια χώρα με διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα, αυτό προκαλεί προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα