Πρόεδρος: Άκρως αντιδιπλωματική η στάση Κόνιγκ

Την ενόχλησή της εκφράζει η Λευκωσία δια του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συμπεριφορά του Αμερικανού Πρέσβη στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε άκρως αντιδιπλωματική τη συμπεριφορά του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος είχε ζητήσει μέσω twitter σχόλια για την επίσκεψη του Προέδρου στη Ρωσία και για τη δολοφονία Νεμτσόφ.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ,

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι οι σχέσεις των χωρών διαμορφώνονται είτε από τις σχέσεις των Ανώτατων Αξιωματούχων, είτε από τους διαπιστευμένους πρέσβεις… Τόνισε πως όταν ένας Πρέσβης αντί να βοηθά στη βελτίωση των σχέσεων, συμβάλλει συνεχώς στη δημιουργία ψυχρότητας δεν επιτελεί το καλύτερο, ούτε για τη χώρα του ούτε για τη χώρα στην οποία είναι διαπιστευμένος.

«Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα»

Παράλληλο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε την Τουρκία για προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων. Σχολιάζοντας τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι πρέπει να απασχολήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν είναι δυνατόν» τόνισε «να ακολουθείται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και κάποιες παραβιάσεις να μένουν στο απυρόβλητο, ενώ άλλες να αντιμετωπίζονται με μεγεθυντικό φακό».

Keywords
Τυχαία Θέματα