Προεδρικό: Πρώτα έρευνες και μετά πιθανές ευθύνες

Πρώτα ολοκλήρωση των ερευνών και μετά πιθανές ευθύνες, λέει το Προεδρικό, μετά από σχετική ερώτηση του Sigmalive, σε ότι αφορά τα αιτήματα για παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και του αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομου Προδρόμου αφού μας παρέπεμψε στη δήλωση που είχε κάνει ο Πρόεδρο Αναστασιάδης, δήλωσε: «Θα πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι έρευνες για τα εγκλήματα. Να εξιχνιαστούν τα εγκλήματα, είναι το ελάχιστο

που οφείλει η Πολιτεία στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ο κ. Προδρόμου ήταν καλεσμένος και στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, λέγοντας πως μετά την εξχινίαση, η κυβέρνηση θα κάνει ότι πρέπει να κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (30/4) ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου δήλωσε στο ΡΙΚ στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης θα υπέβαλλε την παραίτηση του.

Εξάλλου, σε παραίτηση του Ιωνά Νικολάου και του Ζαχαρία Χρυσοστόμου επιμένει και το ΑΚΕΛ. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού, έγραψε στο twitter αργά το απόγευμα της Τρίτης, «Τόσες μέρες μετά και ακόμα συνιστούν ψυχραιμία. Ως εδώ! Υπουργός Δικαιοσύνης και Αρχηγός πρέπει να παραιτηθούν! Μας ντροπιάζουν!».

Ανάληψη πολιτικών ευθυνών πριν την ολοκλήρωση των ερευνών ζητά και το Κίνημα – Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Ενώ επιβάλλεται η παραίτηση ή η παύση τόσο του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης όσο και του Αρχηγού της Αστυνομίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα