Προεδρικές: «Κλείδωσε» η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ Στεφάνου–Παπαδόπουλου

Μετά και τις εσωκομματικές διαδικασίες, αρχίζουν και επίσημα οι επαφές μεταξύ του υπό συγκρότηση μετώπου της αντιπολίτευσης, για τις Προεδρικές Εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές, η συνάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, των δύο μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί, στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Η

σύνθεση της συνάντησης, στην παρούσα φάση, θα περιοριστεί σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων. Στην πορεία, αναμένεται να υπάρξουν και πιο διευρυμένες συνομιλίες.

Αμέσως μετά την πρώτη επαφή, θα υπάρξουν και εξελίξεις για τις υπόλοιπες συναντήσεις με τα άλλα κόμματα που δήλωσαν πρόθεση για επαφές. Την ΕΔΕΚ, την ΔΗΠΑ και τους Οικολόγους.

Οι Οικολόγοι, ίσως να είναι το τελευταίο κόμμα, καθώς ζήτησαν χρόνο για ολοκλήρωση και επικύρωση των σωμάτων του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως αν και ανεπίσημα υπάρχουν συζητήσεις για ονοματολογία, εντούτοις, επίσημα οι ηγεσίες αποφεύγουν να σχολιάσουν, διαφυλάσσοντας όπως λένε την διαδικασία.

Το δεδομένο είναι πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει την εντολή της βάσης του ΔΗΚΟ να διεκδικήσει την δική του υποψηφιότητα, ως ικανή να συσπειρώσει και άλλα κόμματα.

Το ΑΚΕΛ, προτιμά να μην είναι κάποιος εκ των ηγετών. Ο Νικόλας, φαίνεται πως θα ζητήσει αποδείξεις εκλεξιμότητας, στην περίπτωση που υπάρξει πρόταση για εναλλακτική επιλογή.

Διαβάστε ακόμη: Διαμαρτυρία ΑΚΕΛ για την ακρίβεια - «Η Κυβέρνηση είναι προκλητική» (pic&vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεδρικές, Κλείδωσε, Στεφάνου–Παπαδόπουλου,proedrikes, kleidose, stefanou–papadopoulou