Προδρόμου:«Δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις χωρίς να πηγαίνουμε σχολείο»

Για το έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την έλλειψη εξοπλισμού και την πιθανότητα αναβολή των εξετάσεων τετραμήνων μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αποφάσεις που αφορούν τα σχολεία.

Ο κος Προδρόμου εξέφρασε την θέση πως το στοίχημα είναι να μην χαθεί η χρονιά.  «Καταλαβαίνω την αγωνία για τις εξετάσεις τετραμήνων. Οι συνθήκες μέχρι τώρα δεν δικαιολογούσαν καμία

αναβολή. Αντίθετα από την αρχή της χρονιάς, έγιναν δεκτές εισηγήσεις εκπαιδευτικών και γονιών για τη διαδικασία των εξετάσεων. Το μόνο που μπορεί να μας αναχαιτίσει είναι το αν θα πηγαίνουμε σχολείο. Εξετάσεις θα γίνουν εάν πηγαίνουμε σχολείο. Εάν δεν πηγαίνουμε πως θα γίνουν;» διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε πως, δεν προνοείται να γίνονται εξ αποστάσεως εξετάσεις. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε στις εξετάσεις. Η ουσία της εκπαίδευσης είναι το περιεχόμενο και οι εξετάσεις είναι μέρος. Το να αναβληθούν σημαίνει ότι τα παιδιά θα έχουν μια γραπτή δοκιμασία τον Ιούλιου για όλη της ύλη της χρονιάς. Πιστεύω ότι θα ήταν φιλικότερο να γίνει και ενδιάμεση εξέταση. Σε μεγάλο βαθμό η εμμονή αυτή είναι καθαρά πολιτική. Είναι ένα κόμμα το οποίο ήταν από την αρχή εναντίον των εξετάσεων τετραμήνων».

Σχετικά με την έλλειψη εξοπλισμού στα σχολεία ο κος Προδρόμου είπε πως, «έχουμε αυτά που έχουμε. Δεν αφαιρέσαμε αλλά προσθέσαμε εξοπλισμό. Πρέπει να αποφεύγουμε την μεμψιμοιρία. Τρέξαμε για τις προμήθειες ηλεκτρονικών υπολογιστών, είχαμε προσφορές και περιμέναμε αυτές τις ημέρες την παραλαβή τους. Χωρίς προϋπολογισμό αυτό ματαιώθηκε γιατί ήταν καταγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2021. Δεν είχαμε δικαιολογία να μην εξοπλίσουμε τα σχολεία. Πρέπει όλοι να δείξουμε κατανόηση».

Τέλος ο κος Προδρόμου όσον αφορά τα μέτρα είπε πως, δεν έχει προσωπική άποψη. «Θα ακολουθήσουμε τις προτάσεις των ειδικών και σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει θα ανακοινωθούν αύριο», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Άγνωστο τι θα γίνει με τα σχολεία μετά τα νέα μέτρα - Τα σενάρια

ΥΠΠΑΝ σε ΑΚΕΛ: «Ανεξήγητη είναι η επιμονή του ΑΚΕΛ να πολεμά»

Keywords
Τυχαία Θέματα