Προδρόμου: Το δείπνο δεν αποτελεί διαπραγμάτευση

Την θέση ότι το κοινωνικό δείπνο δεν αποτελεί διαπραγμάτευση αλλά μια ανοικτή ανταλλαγή απόψεων, εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κος Προδρόμου ανέφερε ότι στόχοι του Νίκου Αναστασιάδη είναι: Να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση στη συμφωνημένη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και να υπάρχει πολιτική βούληση

για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, να διαπιστωθεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θέτει όρους και προϋποθέσεις που είναι εκτός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων, να ξεκινήσουν συνομιλίες χωρίς τις επιθετικές ενέργειες, τις παράνομες πράξεις και τις προκλήσεις της Τουρκίας, η Άγκυρα να αφήσει τις δύο κυπριακές πλευρές χωρίς να παρεμβαίνει και να κηδεμονεύει τις διαδικασίες.

Όπως δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, το Προεδρικό στέλνει μήνυμα και στις τουρκικές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά: Ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα δημιουργίας της επιτροπής που προβάλλει η τουρκική πλευρά γιατί κάτι τέτοιο «ναρκοθετεί εντελώς τη διαδικασία εξεύρεσης συμφωνίας για λύση. Τονίζει πως η επίλυση του Κυπριακού προέχει αλλά «δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε το ενεργειακό πρόγραμμα της Δημοκρατίας».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σχετικά με τις προσδοκίες του Προεδρικού από το δείπνο της 16ης Απριλίου σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η 16η Απριλίου δεν θα αποτελέσει ημέρα επανέναρξης των συνομιλιών αλλά μια ανοικτή ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, ενώ παράλληλα, υπογράμμισε ό,τι οι προσδοκίες της ε/κ πλευράς επικεντρώνονται στην επαναβεβαίωση της προσήλωσης στη συμφωνημένη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και να υπάρχει η πολιτική βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου είχαν μείνει. Σε πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος ελπίζει να διαπιστώσει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θέτει όρους και προϋποθέσεις που είναι εκτός του πλαισίου διαπραγματεύσεων.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα της συνάντησης να σηματοδοτεί και την επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι καθ’ όλα έτοιμος για να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση του Μουσταφά Ακκιντζί και την πολιτική βούληση της Άγκυρας, ν’ αφήσει χωρίς παρεμβάσεις τις δυο κυπριακές πλευρές να διαπραγματευτούν, χωρίς προσπάθειες να κηδεμονεύσει τις διαδικασίες, μιλώντας εξ ονόματος των Τουρκοκυπρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα