Προδρόμου: Τα 4 + 1 σημεία που έκανε πίσω η κυβέρνηση στην Παιδεία

Η πρόταση της κυβέρνησης προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις διαφοροποιήθηκε σε αρκετά σημεία, ανέφερε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε ότι την περασμένη Παρασκευή (24/8) υπήρξε διάλογος που κατέληξε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια «συναινετική» πρόταση.

Η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, υποχώρησε σε 4 + 1 σημεία. Το πρώτο σημείο ήταν η αναστολή του εξορθολογισμού για τους νεοεισερχόμενους. Το δεύτερο σημείο, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου,

ήταν η ικανοποίηση σε σημαντικό βαθμό τού αιτήματος για τις απαλλαγές και τον συνδικαλιστικό χρόνο. «Σχεδόν δόθηκε πίσω ο συνδικαλιστικός χρόνος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η ΟΛΤΕΚ, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, προχώρησε σε παραχώρηση δικού της συνδικαλιστικού χρόνου, για να ικανοποιηθούν μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το τρίτο σημείο, στη συναινετική απόφαση της Παρασκευής, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Προδρόμου, ήταν η επιστροφή μέρους των απαλλαγών των Βοηθών Διευθυντών. Τέταρτο σημείο ήταν η αναμόρφωση των καθηκόντων του Υπευθύνου Τμήματος, για να ελαφρυνθεί, έναντι του γεγονότος ότι χάθηκε μια ώρα απαλλαγής.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι άλλη μια σημαντική παραχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν το να ισχύσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η δυνατότητα πρόωρης αφυπηρέτησης ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, χωρίς επιβαρύνσεις, όπως ίσχυε επί μνημονίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η πρόταση ήταν συναινετική, αφού την αποδέχτηκαν οι συνδικαλιστές ηγέτες.

Ερωτηθείς για το ποια αντίμετρα θα λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν. «Αν μιλάμε για την άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος, υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί», ανέφερε, εκφράζοντας τον σεβασμό της κυβέρνησης, ωστόσο, στο δικαίωμα της απεργίας.

Κληθείς να σχολιάσει αν η συναινετική πρόταση που κατατέθηκε την Παρασκευή βρίσκεται στο τραπέζι, ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που την απέρριψαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, δεν υπάρχει.

Σε μια άλλη εξέλιξη υπενθυμίζεται ότι ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο (28/8) το απόγευμα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, ενώ δηλώνουν ότι αφήνουν ανοικτό παράθυρο για διάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα