Προδρόμου στη «Σ»: «Οφείλουμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά από την 1η Σεπτεμβρίου»

• «Με τα δεδομένα που έχουμε, νομίζω ότι οφείλουμε να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά από την πρώτη Σεπτεμβρίου. (...)

Αν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες, θα έλεγα ότι ειδικά την επόμενη χρονιά θα έπρεπε να ξεκινήσουμε και νωρίτερα, από τον Αύγουστο».

• «Ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά νηπιαγωγεία προβλέπεται να λειτουργήσουν τώρα. Τα θερινά σχολεία, όμως, για παιδιά του δημοτικού και μεγαλύτερα, θα μπορέσουν να λειτουργήσουν

μετά το τέλος του σχολικού έτους. Κατά πόσον στη συνέχεια μπορεί να υπάρξει άλλη απόφαση και για μικρότερες ηλικίες δεν το ξέρω».

• «Να επανεξεταστούν οι αποφάσεις για την ειδική εκπαίδευση; Ποιες αποφάσεις; Ότι θα ήταν καλό να μας συμβουλεύσουν όλους, και εμάς στο Υπουργείο και τους γονείς, οι γιατροί; Έχουμε μεταβιβάσει και στο Υπουργείο Υγείας τα ερωτήματα (…) Είχαμε την υποχρέωση, πριν και από το αδιαμφισβήτητο δικαίωμά τους στη φοίτηση, να φροντίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή».


• «Στο εξής μεγάλη συμβολή μας θα είναι ότι προωθούμε και μια θεσμική ρύθμιση. Να προσδιορίζουμε την ιδιότητα του εργαζόμενου στην πολιτιστική δημιουργία. Οι ενδιαφερόμενοι ξέρουν ότι προωθούμε μια νομοθετική ρύθμιση και ότι για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια θα έχουμε και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο,  που θα κατοχυρώνει τους συντελεστές της πολιτιστικής δραστηριότητας».

• «Η ψηφιακή τεχνολογία δίνει πολλές πρόσθετες δυνατότητες και
ανοίγει δρόμους για τη λειτουργία των σχολείων, και όχι μόνο, σε συνθήκες κρίσης. Ετοιμάζεται αυτήν την ώρα ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο».


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί

Keywords
Τυχαία Θέματα