Προδρόμου: Παρά τη συμφορά δεν άλλαξαν μυαλά στο ΑΚΕΛ

Παρά τη συμφορά, δεν άλλαξαν μυαλά: το ΑΚΕΛ και σήμερα και στο μέλλον προτείνει πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε πτώχευση, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Προδρόμου, "για μια φορά ακόμα το ΑΚΕΛ προσπαθεί να αποδώσει την πτώχευση

και τη χρεοκοπία που προκάλεσε η διακυβέρνηση του μόνο στις τράπεζες. Το γεγονός όμως ότι το τραπεζικό σύστημα είχε διαβρωθεί στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ-Χριστόφια δεν εξηγεί πώς η κυβέρνησή τους προκάλεσε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ελλειμμάτων μέσα σε πέντε χρόνια".

"Τα γνωστά και σοβαρά προβλήματα του τραπεζικού τομέα δεν εξηγούν ακόμα πώς οι πολιτικές ΑΚΕΛ εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος από περίπου 8 δις που είχαν συσσωρευτεί από καταβολής της Δημοκρατίας σε περίπου 15 δις μέσα σε πέντε χρόνια", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Η ανεργία για την οποία σήμερα το ΑΚΕΛ διαμαρτύρεται, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του", επισημαίνει ο κ. Προδρόμου.

"Όσο και αν νομίζουν ότι υπεκφεύγουν, ακόμα και αν συζητήσουμε για το τραπεζικό ζήτημα, ο κόσμος δεν ξεχνά ότι κυβέρνησή τους απέσπασε €1,8 δις από τους φορολογούμενους για να τα δώσει δήθεν για τη σωτηρία μιας τράπεζας, η οποία όμως ούτως ή άλλως καταποντιζόταν", αναφέρει ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

"Οι πολιτικές του ΑΚΕΛ όχι μόνο έφεραν εδώ την Τρόικα και το Μνημόνιο, αλλά αφού τους έφεραν με λογική «στρουθοκαμηλισμού» καθυστέρησαν για μήνες τη συμφωνία επιδεινώνοντας πολύ τη θέση της Κύπρου και επιφέροντας τεράστιο κόστος και ζημιά στους Κύπριους πολίτες. Σε αυτό είχε αντιδράσει τότε ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης", επισημαίνει.

"Αν γίνεται σήμερα γίνεται αυτή η συζήτηση δεν είναι «χάριν Ιστορίας». Είναι γιατί πρέπει να φανεί, και εν όψει των επιλογών που θα κάνουμε στη συνέχεια, ποιές είναι οι πολιτικές του ΑΚΕΛ και τι μπορεί να συμβεί στη χώρα αν ερχόταν ξανά ποτέ στην εξουσία", αναφέρει κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα