Προ των πυλών η συνάντηση γιατρών και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με ΟΑΥ

Με τα αισιόδοξα μηνύματα που άφησε η συνάντηση των γιατρών και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Υγείας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξεκινούν τον διάλογο. 

Ο ΠΙΣ απέστειλε επιστολή προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για τη διευθέτηση της συνάντησης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται εντός της εβδομάδας με πιο πιθανή ημερομηνία τις 20/09. 

Στη συνάντηση, αναμένεται να συζητηθούν οι κοινές προτάσεις  ΠΙΣ, ΠΑΣΙΝ, ΕΝΙΚ και Πλατφόρμα Ιδιωτών γιατρών, με στόχο την γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των πλευρών. 

Η πρόταση

του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών αφορά κυρίως τον καθορισμό συμπληρωμών στις ιατρικές πράξεις και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Θεσμού των προσωπικών γιατρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και ο Υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές προτάσεις, που βρίσκονται εκτός των βασικών αρχών του ΓΕΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα